YENİLENDİ

Çukurca’da en az 26 asker öldürüldü

HPG BİM, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yaşanan çatışmalarda en az 26 askerin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şehit Hozan tepesi çevresinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini de vurguladı.

HPG BİM, Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçesindeki eylem ve çatışmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı: “2 Eylül günü saat 15.00'te güçlerimiz havan, ağır silah ve suikast silahları Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Şehit Hozan tepesi çevresinde konumlanan askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 4 asker öldürülmüştür.

ÇUKURCA’DAKİ ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş kalesi, Şehit Cihat, Şehit Neval tepelerinde çatışmalar devam etmektedir. 2 Eylül günü saat 05.30'da güçlerimiz Şehit Cihat ve Şehit Neval tepeleri alanındaki askerlere yönelik saldırı eylemi gerçekleştirmiştir. İlk vuruşlarda toplam 6 asker öldürülürken; 3 gerillamız da kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Güçlerimiz akşam saatlerine kadar Şehit Neval tepesi alanındaki askerleri de el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuştur.

Yapılan saldırı eyleminden sonra TC ordusu Ertuş Kalesi’ne yönelmiştir. Burada akşam saatlerine kadar çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda en az 20 asker öldürülmüştür. Ayrıca akşam saatlerinde TC ordusu; savaş uçakları, kobra helikopterler, havan ve obüsler ile Şehit Colemerg, Şehit Cahit, Şehit Neval, Havan tepelerini, Küçük Garê alanını ve Ertuş kalesini bombalamıştır. Bombardımandan sonra TC ordusu askerleri yeniden Ertuş kalesine yönelmiş ve gerillalarımızın etkili vuruşları sonucu geri çekilmek zorunda kalmıştır. Yine eş zamanlı olarak Şehit Cihat tepesine de saldıran askerler ile gerillalarımız arasında 2 saat boyunca çatışmalar yaşanmıştır. Burada güçlerimiz bazı askeri malzemelere el koymuş ve birçok asker cenazesi gerillalarımızın denetiminde kalmıştır. Çatışmaların devam ettiği bu alanda savaş uçakları, Kobra helikopterler, obüs ve havanlarla da halen bombardımanlar sürmektedir.

İNTERNET HATTI, TURKCELL-VODAFONE VE AVEA İSTASYONU İMHA EDİLDİ

3 Eylül günü saat 01.00'de güçlerimiz Hakkari'ye bağlı Nızra, Çırkanıs ve Şavıte köylerinin yakınlarında bulunan 2 internet hattı ile Turkcell- Vodafone- Avea istasyonunu imha etmişlerdir.”