Çukurca’da operasyon ve çatışma

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Hakkari’nin Çukurca ilçesinde başlattığı operasyon ve devam eden çatışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamada, birçok yerde bombardımanın devam ettiği ve çatışmaların sürdüğü bildirildi.

BİM açıklamasında şu bilgiler yer alıyor:

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanında bulunan Şehit Colemerg tepesini ve çevresindeki mıntıkalar ve  Geliyê Zap alanının tümüne yönelik TC ordusu tarafından bugün sabah saat 08:00'den itibaren yoğun bombardıman yapılmaktadır.

Bu kapsamda;

30 Ağustos günü saat 08.00'de 1 Drone tipi insansız hava aracı Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Şehit Mazlum alanı üzerinde hareket ettiği esnada güçlerimiz ferdi silahlarla vurularak düşürülmüştür. Bu Drone keşif uçağı güçlerimizin eline geçmiştir.

30 Ağustos günü saat 19.30'da savaş uçakları; Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanında bulunan Şehit Colemerg tepesini ve çevresindeki mıntıkaları bombalamıştır. Bombardımandan sonra Kobra tipi helikopterler yine bu alanı vurmuş ve TC ordusu alanda operasyon başlatmıştır. TC ordusu askerleri ile Gerillalarımız arasında yer yer çatışmalar yaşanmaktadır. Saat 20.00'den şimdiye kadar çevre karakollar da alanı obüs ve havanlarla bombalamaktadır. Operasyon ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

31 Ağustos günü (bugün) öğlen saatlerinde savaş uçakları Hakkari'nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan Garêya Piçuk ve Şehit Dılşad tepelerini bombalamıştır.