Çukurca’da şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Türk ordusunun Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanına yönelik başlattığı operasyonda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Gerillaların operasyon güçlerine yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde ise çok sayıda askerin öldürüldüğü belirtildi.

Türk ordusunun büyük çaplı bir askeri güç ve yoğun teknik ile Hakkari’nin Çukurca ilçesi Ertuş alanında başlattığı operasyona, gerilla güçlerinin anında karşılık vermesi sonucunda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. HPG/YJA Star gerillaları da dün akşam saatlerinde operasyon güçlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi.

Yine dün saat 20.00'den gece 24.00'e kadar Ertuş alanında bulunan Ertuş Kalesi, Şehit Cahit ve Şehit Neval tepesi yamaçlarına yönelik hava saldırısı gerçekleşti.

Daha sonra Skorsky helikopterlerle  operasyon bölgesine indirmeler yaparken, Kobra tipi saldırı helikopterleri de destek verdi.

Gerilalalar askerlerin indirme yaptığı Şehit Cahit tepesi ile Ertuş Kalesi’ne ise bugün sabah saat 04.00 sıralarında eylem düzenledi. Eylemde çok sayıda askerin öldüğü belirtildi.

Eylem sonrası meydana gelen şiddetli çatışmaların halen sürdüğü öğrenilirken,çatışma bölgesinin sık sık savaş uçakları tarafından vurulduğu da gelen haberler arasında.