Çukurca'da yaralanan askerler için hastaneler kapatıldı

Çukurca'da bugün yaşanan çatışmalarda yaralanan askerlerin tedavisi için Hakkari ve Çukurca devlet hastanelerinin acil bölümleri bir süreliğine kapatıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalındaki Ertoş bölgesinde bulunan Marufan ve Bilêcan köyleri ile Serê Sêvê mıntıkasında HPG’liler ile operasyona çıkan askerler arasında çıkan çatışmalar, 3’üncü gününde devam ediyor. İlçe merkezinin yaklaşık 40 kilometre uzağında bulunan alanlarda yaşanan çatışmaların sınır boyu ve Geliyê Tiyarê’ye (Kazan Vadisi) doğru yayıldığı öğrenildi. Şiddetli çatışmalardan dolayı bugün erken saatlerde bölgeye çok sayıda asker ile polis özel hareket (PÖH) timi sevk edildi. 

Bugün yaşanan çatışmalara ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmaz iken, çatışmalarda çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bildirildi. Akşama doğru Çukurca Devlet Hastanesi ile Hakkari Devlet Hastanesi’nin Acil bölümü yaralı askerlerin tedavisi için kısa bir süreliğine kapatıldı. Birçok hastane personelinin ise acil bölüme sokulmadığı aktarıldı.