Dêrik’te 13 özgürlük savaşçısı sonsuzluğa uğurlandı

Minbic, Şedadê ve Hesekê direnişlerinde yaşamlarını yitiren 13 özgürlük savaşçısı, binlerce Dêrik ve Girkê Legêli tarafından sozsuzluğa uğurlandı.

Dêrik ve Girkê Legêliler Minbic, Şedadê ve Hesekê direnişlerinde yaşamlarını yitiren YPG ve YPJ’li özgürlük savaşçıları Dicle Amed (Rukiye Eskin), Leyla Rizgar (Axîn Öncel), Xelîl Ado Sirhildan (Mihemed Ado), Zagros Kobanê (Mêzer Ebas), Elî Kanîreş (Esad Karabağ), Serdar Gever (Engin Abo), Dilbirîn Dêrik (Şadî Mihemed), Derwîş Sîno (Siwad Sönmez), Piling Cêm (Mehmet Furkan), Şahîn Rojdî (Haki Daraman), Cîhad Amed (Recep Talmaz), Numan Tolhildan (Xelîl Kokîl ) ve Amerikalı savaşçı Givara Rojava'yı (Dan Carl Amans) Xebat Şehitliğinde düzenlenen törenle toprağa verdi.

Törene katılan halk Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve savaşçıların posterleri ile Kürtleri ve Rojava halklarını temsil eden bayrakları taşıdı.

Derik Hastanesi'nden cenazeleri aldıktan sonra araç konvoyuyla Şehit Xebat Dêrik Şehitliği'ne doğru yola koyulan kitle, Newroz Kampı göçmenleri tarafından karşılandı.

Kitle cenazelerle birlikte şehitliğe ulaştığında, özgürlük savaşçıları için askeri tören düzenlendi. Törenin ardından YPG komutanlarından Militan Efrin konuşarak ailelere başsağlığı diledi.

TÜRK DEVLETİNE TEPKİ

Cizre Kantonu Yasama Meclisi Divan Üyesi Perwîn Mihemed de bir konuşma yaptı. Mihemed, Türk ordusunun Rojava topraklarına saldırısına dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Bu sadece şunun göstergesidir; Türkiye özellikle Minbic zaferinden sonra Rojava’nın kazanımlarına duyduğu öfkeyi ve hazmedememesini gösteriyor.”

Konuşmalardan sonra aileler ve özgürlük savaşçılarının silah arkadaşları, yaşamını yitirenlerin silahlarını kaldırıp, onların takipçileri olacaklarının sözünü verdi.

13 özgürlük savaşçısı, anaların zılgıtları ve “Şehîd namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.