Devlet, cenazelerini almak için evleri ateşe veriyor

Şırnak’ta devlet güçlerinin 5 gün önce imha edilen üç binanın altında kalan cenazelerini almak için birçok binayı ateşe verdiği belirtildi.

Şırnak kent merkezinde birçok binayı ateşe veren devlet güçlerinin 5 gün önce İsmetpaşa Mahallesi'nde imha edilen 3 binanın altında kalan cenazelerini almak için binaları ateşe verdiği belirtildi.  Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 5 günden bu yana enkaz altındaki cenazelerini alamayan devlet güçleri, Cumhuriyet ile İsmetpaşa mahallelerinde birçok binayı ateşe verdikten sonra yoğun dumandan faydalanarak enkazların altındaki cenazeleri almaya çalıştı.

Binaların ateşe verilmesinden sonra dumandan faydalanarak enkaz altındaki cenazeleri almaya çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar başladı.

Ayrıca diğer taraftan ise İsmetpaşa, Cumhuriyet, Dicle ve Bahçelievler mahalleleri tank, top ve obüslerle yoğun bombardıman altına tutuluyor. Kent merkezinde yakılan binaların çıkardığı dumanların kenti kapladığı görülürken, İsmetpaşa ile Cumhuriyet mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.