'Direniş tek yönlü olmaz, herkes ayağa kalkmalıdır'

Şırnak Halk Meclisi Eşbaşkanlığı, "Bu saatten sonra bizim ne kadar direneceğimizden ziyade AKP'nin ne kadar direneceği noktasına geldik. Ancak direniş tek yönlü olmaz. Ulusal kurtuluş ruhuyla herkes ayağa kalkmalıdır" dedi.


Şırnak Halk Meclisi Eşbaşkanlığı kentte süren özyönetim direnişin bir ayı doldurmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Özyönetim alanlarına yönelik amansız saldırılara karşı görkemli bir direnişin sergilendiği belirtilen açıklamada, Saray çetelerinin Şırnak'ta sonuçsuz bir savaş yürüttüğü belirtildi. '

"Şırnak'ta görkemli direnişimiz 30'uncu gününe girdi" denilen açıklamada, "AKP ve Saray çeteleri Kürdistan'a düzenledikleri seferde her gün yeni bir hüsran yaşıyor. Tarih bir kez daha 'Kürdistan'a sefer olur zafer asla' sözünü doğruladı. Görkemli Botan direnişi ile halkımızı adım adım özgürlüğe taşıyoruz" denildi.

"Bu saatten sonra bizim ne kadar direneceğimizden ziyade AKP'nin ne kadar direneceği noktasına geldik" diye belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: "Bu AKP ve Erdoğan'ın son savaşıdır. Bu devlet ve hükümet hiçbir zaman bu kadar zora düşmemişti. Kürtler artık eski klasik söylem ve diyalog laflarına kanmayacak. Halkımız ve önderliğimiz özgürleşmeden bu hamle durmayacak. Nasıl ki Kobanê direnişi DAİŞ'in sonunu getirdiyse Botan ve Şirnex direnişi de Erdoğan için sondur. Eski söylem ve yöntemlerle yeni sonuçlar alamazlar."

Şimdiden kazanılan direnişin tüm alanlara yayılması gerektiği belirtilen Halk Meclisi Eşbaşkanlığı'nın açıklamasının devamında şu çağrı yapıldı: "Halkımıza müjdeliyoruz ki, biz başardık, şimdiden başardık. Ancak direniş tek yönlü olmaz. Halkımız ölü toprağını atsın üzerinden. Ulusal kurtuluş ruhuyla herkes ayağa kalkmalıdır. 

Kürdistan'ın özgürlüğünün şafak vakti sökün etmiştir. Direnişin orta yerinden halkımıza müjde ederiz ki; nasıl ki şehitlerimiz son nefeslerinde dahi 'başardık' dedilerse biz de onlara bağlılığın gereği başardığımızı yüksek zaferle ilan ederiz. Rejim son hızıyla çökerken bunun verdiği korkuyla pervasızca saldırıyor.

Halkımız bu psikolojik savaş oyunlarına gelmesin. Kürtler hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştır. Buradan başta direniş alanları olmak üzere tüm halkımızı ve demokratik insanlığı devrimin olanca sıcaklığıyla selamlıyoruz.”