DTK'den polis baskınına tepki: Güneşimizi karartamazsınız!

DTK, binalarının polis baskınına uğramasına tepki göstererek, "Hiçbir yönelimin güneşimizi karartamayacağını belirtiyoruz" mesajını verdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Amed'in Ofis semtinde bulunan binasının polis tarafından basılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

DTK binası önünde dün açıklanan deklarasyona ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkat çekilen açıklamada, "Dün yaptığımız açıklamanın ertesinde her çağrımızdan sonra olduğu gibi yine bir provokasyonla karşı karşıya kaldık. Açıklamayı yaptığımız Demokratik Toplum Kongresi binası aynı gece saat 22.45'te hukuksuz bir şekilde basılarak, Öcalan'ın posterlerine, daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz kongrelerde kullandığımız pankartlara ve bazı dergilere el konulmuştur" denildi.

'HİÇBİR SALDIRI BİZİ VAZGEÇİREMEZ'

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Bizler bu baskının aslında barış için yaptığımız çağrılarımıza yönelik yapıldığını iyi biliyoruz. Bilinmelidir ki bizi şimdiye kadar onurlu bir barış ve özgürlük talebimizden hiçbir baskı, zulüm, katliam, tutuklama, yok sayma politikaları vazgeçirememiştir, vazgeçiremeyecektir. Bizler dün hukuksuz bir şekilde yapılan bu baskını kınıyor, hiçbir yönelimin güneşimizi karartamayacağını belirtiyoruz."