GÖRÜNTÜLÜ

Ebu Mehmud: DAİŞ çete işgali kırılacak, Mınbic özgürleştirilecek

Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, DAİŞ çetelerinin Mınbic Askeri Meclisi ilanı ardından DAİŞ çetelerinin büyük panik içerisinde olduğunu ve 2 yıldır işgali altında bulundurduğu kentteki kontrol noktalarını iki katına çıkardığı belirtti.

Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, DAİŞ çetelerinin Mınbic Askeri Meclisi ilanı ardından DAİŞ çetelerinin büyük panik içerisinde olduğunu ve 2 yıldır işgali altında bulundurduğu kentteki kontrol noktalarını iki katına çıkardığı belirtti.

Geçtiğimiz günlerde içerisinde Şems El Şemal, Suwar El Minbic (Minbic Devrimcileri) Firat Tugayları İttifakı, Cind El Heramên Tugayları, Fırat Şehitleri Taburları Birliği, El Qewsî Taburu ile Türkmen El Minbic (Minbic Türkmenleri Taburu) olduğu Suriyeli güçler, güçlerini birleştirerek Minbic Bölgesi Askeri Meclisi kurdu.

Tişrîn Barajı üzerinde yapılan açıklamayla kuruluşu ilan edilen Askeri Meclis’in komutanlığına Ebû Emced seçilirken, 13 kişilik askeri meclisi üyeleri de belirlendi. Biz de ANF olarak Mınbic Askeri Meclisi’nin 13 kişilik askeri meclisi üyelerinden aynı zamanda Suwar El Mınbic komutanlarından olan Ebu Mehmud ile konuştuk.

Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, DAİŞ çetelerinin Mınbic Askeri Meclisi ilanı ardından DAİŞ çetelerinin büyük panik içerisinde olduğunu, DAİŞ çetelerinin bu panik hali nedeniyle de 2 yıldır işgali altında bulundurduğu Mınbic kentindeki kontrol noktalarını iki katına çıkardığını belirtti.

Mınbic’teki son duruma dair birçok kaynaktan bilgi aldıklarını söyleyen Ebu Mehmud, kendilerine ulaşan bilgilere göre DAİŞ çeteleri panik içerisinde olduğunu söyledi.

DAİŞ çetelerinin bu panik halinin Mınbic Askeri Meclis ilanı ile birlikte daha da arttığı ve DAİŞ çetelerinin kentte bulunan kontrol noktalarını iki katına çıkardığını dile getiren Ebu Mehmud, DAİŞ çetelerinin bu kontrol noktalarına da daha çok diğer saldırılarda yaralanan ve görece sakat olan üyelerini koyduklarını vurguladı.

‘DAİŞ ÇETELERİ GÜÇLERİNİ MINBİC’TEN CERABLUS VE EL BAB’A KAYDIRIYOR’

Ebu Mehmud, Mınbic Askeri Meclisi ilanının ardından DAİŞ çetelerinin güçlerini daha çok Cerablus ve El Bab bölgesine doğru kaydırdığını söyledi.

İlan edilen Mınbic Askeri Meclisi sonrasında DAİŞ çetelerinin bölgedeki hareketliliğinin arttığını söyleyen Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, gerek kendi gözlemlerinden gerekse de Mınbic’teki kaynaklarından aldıkları bilgilere göre içerisinde DAİŞ çete emirlerinin de olduğu birçok çete üyesinin Cerablus’a doğru büyük bir göçle evlerini taşıdığını ifade etti.

Mınbic merkezde herhangi bir hareketlilik olmadığını söyleyen Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud DAİŞ çetelerinin bölge bulunan Alluş ve Ebu Gal Gal köylerine güç yığdığını şuan için sadece bu 2 köyde yoğun bir hareketlilik olduğunu ifade etti. 

Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, DAİŞ çetelerinin Mınbic’ten ziyade daha çok El Bab ve Cerablus alanlarına güç kaydırdığını da aktardı.

‘MINBİÇ’İN ÇOCUKLARI MINBİÇ’İ ÖZGÜRLEŞTİRECEK’

Ebu Mehmud, Mınbic’in çocukları olduklarını, Mınbic’te doğduklarını, Mınbic’te büyüdüklerini ve Mınbic’i özgürleştirmek için her şeyi yapacaklarını söyledi. Mınbic’in DAİŞ çeteleri için çok önemli yer olduğunu söyleyen Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, Mınbic kentinin DAİŞ için en az Musul ve Rakka kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, Mınbic’i ahtapota benzeterek kentin DAİŞ çetelerinin iskeleti ve omurgası olduğunu ve DAİŞ’in esas olarak kendisini bu bölge üzerinden ayakta tuttuğuna dikkat çekti.

Mınbic’in, DAİŞ çetelerinin Rakka – Cerablus - El Bab – Mare hattına açılan kapısı, nefes borusu olduğunu dile getiren Mınbic Askeri Meclis üyesi Ebu Mehmud, DAİŞ çeteleri için böylesi stratejik bir önemde olan Mınbic kentini özgürleştirmenin DAİŞ çetelerini felç etmek anlamına geleceğini ifade etti.

Mınbic Askeri Meclisi’nin Mınbic halkının yoğun talepleri doğrultusunda kurulduğunu belirten Ebu Mehmud, “Biz de halkımızın çağrılarına kulak vererek ve halkımızın ihtiyaçlarına cevap olabilmek için Mınbic Askeri Meclisini kurduk” dedi. Mınbic Askeri Meclisi’nin kuruluşunun tüm Suriye halkları, özellikle de Mınbic halkı tarafından coşku ile karşılandığını ve birçok kişiden kutlama mesajı ve yardım çağrısı aldıklarını kaydetti. 

DAİŞ ÇETELERİNİN İŞGALİ KIRILACAK VE MINBİÇ ÖZGÜRLEŞTİRİLECEK

Uluslararası koalisyonun da Mınbic Askeri Meclisi’nin kurulmasına olumlu yaklaştığını ve koalisyonunun kendilerine gereken tüm desteği vereceği yönünde de söz verdiklerini belirten Ebu Mehmud, Suriye halkları olarak son 6 yıldır yaşanan savaş dolayısıyla çok acılar çektiklerini belirtti. 

“Biz Suriye halklarına acı çektiren BAAS rejimi ve dünyanın birçok yerinden Suriye topraklarına gelerek İslam dini ile hatta insanlık ile bağdaşmayan uygulamalar ile insanlık suçu işleyen çete gruplarıdır” diyen Ebu Mehmud, demokratik bir Suriye için ve Suriye halklarının acılarını dindirmek için mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.

Ebu Mehmud, bu amaçla da Mınbic Askeri Meclisini kurduklarını bir kez daha hatırlatarak 2 yıldır DAİŞ çetelerinin işgali altında bulunan ve Mınbic’te DAİŞ çeteleri baskı, işkence, tecavüz, kafa kesme, recm vb. birçok insanlık dışı uygulamaya imza attığını söyledi.

MINBİÇ HALKINA ÇAĞRI

Mınbic halkına DAİŞ çetelerine destek olmama çağrısında bulunan Ebu Mehmud şunları belirtti: “Çocukları DAİŞ bünyesinde yer alan ya da çocukları DAİŞ çetelerine sempati duyan ailelere çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz. DAİŞ çeteleri için artık son yaklaşıyor. 

Arap, Türkmen, Çerkez, Kürt ve diğer tüm halklarıyla birlikte kentimiz Mınbic’i DAİŞ çetesinden kurtaracağımıza söz veriyoruz. Şimdi Mınbic kent merkezi ve kırsalından savaşçıların oluşturduğu Mınbic Bölgesi Askeri Meclisi’ni de kurarak mücadelemizi yeni bir aşamaya yükseltiyoruz. Ve Mınbic’in çocukları olarak diyoruz ki; ‘Sabredin! Çocuklarınız DAİŞ işgalini kıracak ve Mınbic’i özgürleştirecek.”