Ehrar El-Reqa: QSD’nin içindeyiz, DAİŞ’e karşı savaşıyoruz

Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer aldıklarını ve DAIŞ’a karşı savaştıklarını belirten Ehrar El-Reqa Tugayı sözcüsü Ferhan El Esker, “Biz QSD’in içerisinde yer alarak aktif bir şekilde DAIŞ çetelerine karşı savaşıyoruz” dedi.

Art niyetli çevrelerin basın yayın kuruluşları üzerinden, QSD’en koptukları yönünde yapılan kara propagandaya açıklık getiren Ehrar El-Reqa Tugay Komutanı Ferhan El-Esker, QSD’en kopmadıklarını belirterek, bu iddiaları yalanladı.

El-Esker açıklamasında “Bu son zamanlarda basın kurumları üzerinden Ehrar El-Reqa Tugay’ının çatışmalı bir şekilde QSD’en ayrıldığı yönünde iddialar yer verildi. Ehrar El-Reqa Tugay’ı olarak bu haberler yalan olduğunu belirtiyoruz. Biz QSD’in içerisinde yer alarak aktif bir şekilde DAIŞ çetelerine karşı savaşıyoruz” dedi.

El-Esker, Mihemed Zêta adında bir kişinin bu yalan haberleri yaydığını belirterek şunları söyledi: “Mihemed Zêta’nın başını çektiği El-Tehrir Tugay’ından sonra işgalci Türk devletine kendi vicdanını sattı. Bizler bu adımı ihanet ve çetecilik olarak görüyoruz. İşgalci Türk ordusunun amacı topraklarımızı işgal etmek iken bu tarz kişiler ise kendilerini satıyorlar. Bunun örneği ise Cereblus’tur.”