Fransız belediye başkanından kardeş aile seçme çağrısı

Kuzey Kürdistan’da yaşanan savaşa rağmen Rojavalı binlerce mültecinin sorunlarıyla da ilgilenen belediyelere destek çağrısı.

Kuzey Kürdistan’da yaşanan savaşa rağmen Rojavalı binlerce mültecinin sorunlarıyla da ilgilenen belediyelere destek çağrısı. Fransa’nın Chamigny-sur-Marne kenti Belediye Başkanı Dominique Adenot, Cizre’deki bin 600 kadar Rojavalı mültecilerin daha iyi bir şekilde yaşamaları için her dernek, aile veya grubun bir mülteci ailesini kardeş olarak seçmesi çağrısı yaptı. 

‘Kürt illerindeki Suriyeli mülteci kampları: Acil çağrı’ başlığıyla bir basın açıklaması yayınlayan Fransız Komünist Partisi (PCF) üyesi Dominique Adenot, ‘despot Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın DAİŞ ile işbirliği halinde mültecileri geri gönderdiği bir dönemde Türkiye’de büyük bir dram yaşandığını kaydetti. 

Kobanê başta olmak üzere Rojava’dan göç eden on binlerce mültecinin Kuzey Kürdistan’daki DBP’li belediyelerce ağırlandığını hatırlatan Adenot, mülteciler için Avrupa’dan gönderilen fonların Erdoğan ve hükümet tarafından el konulduğunu dile getirdi. 

Yaşanan yıkıma rağmen Cizre’de bin 600 kadar mültecinin yaşama tutunmaya çalıştığını belirten Dominique Adenot, Champigny-sur-Marne kentindeki dernek, aileler ve yardım gruplarına çağrıda bulundu. Adenot, her bir mülteci ailesine aylık 150 Euro destek verilerek kardeş olunmasını isterken, Cizre’deki mülteci kampıyla dayanışma kardeşliği kurulması için de çağrı yaptı.