Gerilla eylemleri devam ediyor

HPG/YJA Star gerillalarının Bakurê Kürdistan'daki eylemleri aralıksız devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.  HPG, 21 Ağustos günü saat 17.00'de gerillaların Hakkari'nin Şemzinan alanına bağlı Geniş tepesini hedef alarak ağır silahlarla eylem gerçekleştirildiğini belirtti. HPG, bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediğini kaydetti.

21 Ağustos günü gerillaların Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanındaki Şehit Gafur tepesi çevresinde konumlanan Türk ordusu askerlerine yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdiğini ifade eden HPG, “Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Oremar karakolu; Şehit Faraşin tepesini obüs ve havanlarla bombalamış ve arazide yangın çıkmıştır” dedi.

HPG açıklamasında devamla şu ayrıntılara yer verildi:

“21 Ağustos günü güçlerimiz Mardin'in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasında yol kontrol eylemi gerçekleştirmiştir. Yol akşam saatlerine kadar güçlerimizin denetiminde kalmıştır. Eylemden sonra TC ordusu alanda bir operasyon başlatmış ve yer yer çatışmalar yaşanmıştır. Operasyon ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

4. 21 Ağustos günü Güçlerimiz Urfa - Viranşehir yolu arasında polisleri taşıyan zırhlı araca yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve araç imha olmuştur. Eylemin ayrıntıları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

20 Ağustos günü saat 21.00'de güçlerimiz Amed'in Dicle ilçesine bağlı 27 Mayıs Mahallesi’ndeki üç yolda kurulan polis noktasına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 3 polis yaralanmıştır.”

HPG’DEN DÜZELTME

HPG açıklamasında, “13 Ağustos günü Hakkari'nin Şemzinan alanındaki operasyon sonuçları ile ilgili daha önce kapsamlı açıklamalarımız olmuştu. Bu operasyon ve çatışmalar da şehit düşen arkadaşlarımızın bilgilerini kamuoyuna açıklamıştık. Benzer bir isimde olan ve farklı bir alanda görevde bulunan Bager arkadaşımız bir yanlışlık sonucu şehit ilan edilmiştir. Yaşanan bu karışıklıktan dolayı başta değerli ailesi ve halkımızdan özür diliyoruz.

YAŞAMINI YİTİREN GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Bager Elbak
Adı Soyadı: Yusuf Yakut
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Gülsüm - Hamit
Şahadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2016 / Hakkari

...