Gerillalardan Türk ordusuna ağır darbe

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Van ve Şırnak’ta gerçekleştirilen kapsamlı gerilla eylemlerinin sonuçlarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, gerilla eylemlerine ilişkin günlük yazılı açıklamada bulundu.

GEVER’DE EYLEM

BİM açıklamasına göre, 31 Ağustos günü saat 14.30 - 15.00 arasında gerilla güçleri Hakkari'nin Gever ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Şehit Gafur tepesi çevresinde konumlanan Türk askerlerine yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiş ve burada 2 mevzi etkili vurularak imha edilmiştir fakat ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

ÇUKURCA’DA 5 KOLDAN EYLEM

31 Ağustos günü saat 08.30'da gerilla güçleri Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Eriş karakoluna yönelik 5 ayrı koldan orta ve ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

ERİŞ KARAKOLU VURULDU

1 Eylül günü saat 07.30'da Eriş karakolu Ertuş alanını obüsler ile bombaladığı esnada gerilla güçleri ağır silahlarla Eriş karakolunu vurmuştur. Vuruşlar sonrasında Eriş karakolu bombardımanı kesmiştir.

1 Eylül günü saat 09.30'da  gerillalar; Şehit Newal tepesi sırtlarından Ertuş kalesine sızma yapmaya çalışan askerleri vurmuştur. Burada 1 asker öldürülmüştür.

SKORSKY DARBELENDİ

31 Ağustos günü saat 06.30'da TC ordusu Şehit Newal tepesine indirme yapmaya çalışan Skorsky tipi helikopter gerilla güçleri tarafından ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Skorsky helikopter indirme yapamadan alandan geri çekilmiştir.

İKİ GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

BİM, 31 Ağustos ve 1 Eylül günlerinde yaşanan çatışmalarda 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

KARLIOVA’DA OPERASYONA ÇIKAN ASKERLERE EYLEM

HPG BİM açıklamasında göre, 28 Ağustos'ta Türk ordusu tarafından Bingöl'ün Karlıova (Kanireş) ilçesine bağlı Kızılağaç alanında başlatılan operasyonu kısmen geri çekilirken arazide gizlenen birlikler gerillalar tarafından denetime alınmıştır. Denetime alınan bu askeri birliğe yönelik 30 Ağustos günü saat 15.00'te gerillalar bir sızma eylemi düzenlemiştir. Etkili vurulan bu birlikte net 2 asker ölürken ölü ve yaralıların sayısının daha fazla olduğu bilgisine ulaşılmıştır.

BİTLİS’TE ETKİLİ EYLEM

BİM açıklamasında, Bitlis’te yapılan eyleme ilişkin şu bilgiler verildi:

‘’Şehit Çekdar Mahir Serbest devrimci hamlesi kapsamında 31 Ağustos akşamı Gerilla güçlerimiz Bitlis'in Tatvan ilçe Merkezinde bulunan işgalci TC ordusuna ait birçok noktaya eylem düzenlemiştir. Gerçekleşen bu eylemlere YPS direniş birimleri de aktif katılım sağlamıştır. Bu eylemler sonucu sabah saatlerine kadar birçok yerde çatışmalar yaşanmıştır. Buradaki sonuçlar hakkındaki detaylar daha sonra açıklanacaktır.

-30 Ağustos günü saat 07.00'de Güçlerimiz Bitlis- Baykan arasında geçmekte olan Uluslararası İpek yolu üzerinde bir eylem gerçekleştirmiştir. Yol kontrol eyleminde 100'lerce araçta kontrol yapılmıştır.

KAÇAN POLİS VURULDU

Kaçmaya çalışan bir araç (bu araçta polisler bulunmakta) Gerillalarımız tarafından uyarı ateşi ardından ateş ederek kaçmaya çalışmıştır. Vurulan bu araçta yaralanan Polis daha sonra ölmüştür. Eylem esnasında Devlet'e ait 8 TIR, 2 Gaz Tankeri ve 3 araç daha yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir.

AKP’YE ÇALIŞANLAR UYARILDI

Gerillalarımız toplanan halka toplantı yaparken, AKP ile çalışan 2 kişi halk önünde uyarılmıştır. Saat 09.00'da itibaren ise keşif uçaklarının yoğunlaştığı bölgeye Kobra tipi helikopterler müdahale etmeye çalışmış, 2 Kobra helikopter rast gele araziyi vururken Gerillalarımızın yoğun ateş açması sonucu helikopterler bölgeden uzaklaşmıştır. Halkın zarar görmemesi için öğleden sonra saat 15.00'te Yol kontrol eylemi sonuçlandırılmıştır.

HELİKOPTER VURULDU

Aynı alanda bulunan Girê Tito'ya indirme yapmak isteyen bir Skorsky  Helikopter güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Darbelenen Skorsky'deki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

VAN’DA BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

BİM açıklamasında, diğer gerilla eylemleri hakkında şu ayrıntılar yer alıyor:

31 Ağustos günü saat 18.00'de YJA Star güçlerimiz Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Şamanıs karakolundaki askerle yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

HAKKARİ-ÇUKURCA YOLU DENETİME ALINDI

20 - 29 Ağustos günleri Güçlerimiz Hakkari - Çukurca yolunu denetimlerine almıştır. 29 Ağustos günü bir askeri konvoy Pıraşinê  yolunda devriye attıktan sonra Hakkari merkeze doğru gideceği esnada Gerillalarımız tarafından ağır ve ferdi silahlarla vurmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

ŞIRNAK’TA EYLEM

7. 29 Ağustos günü saat 08.30'da TC ordusu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Germav ve Sineklimeydan köyleri arasında yol kontrolü yaptığı esnada Güçlerimiz piyade olarak hareket eden askerler yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemezken çok sayıda askerin öldüğü bilgisine ulaşılmıştır. Eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını zırhlı araçlarla kaldırırken; araziyi de ağır silahlarla rastgele vurmuştur.

AMED’DE OPERASYON

Son 2 gündür TC ordusu Amed'in Hazro ilçesine bağlı Kani Koça, Miraniyê,  ve Derkuç boğazı alanlarında pusulamalar yapmaktadır.