Gever’de şiddetli çatışmalar, bir yaralıdan haber alınamıyor!

Hakkari'nin Gever ilçesinde devlet güçleri ile YPS güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dün akşam Şemdinli ve Gever yönündeki karakollardan mahallelere tank ve zırhlı araçlarla sevk edilirken, Dara Köyü abluka altına alındı.

Devlet güçlerinin saldırısı altında bulunan Gever'in (Yüksekova) Dara Köyü'nde yaralı olarak gözaltına alınan bir kişiden haber alınamıyor. Görgü tanıkları yaralının zırhlı araca alındıktan sonra 4 el silah sesi duyulduğunu belirterek, şahsın infaz edildiğinden şüphe ediliyor. 

Hakkari'nin Gever ilçesinde devlet güçleri ile YPS güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dün akşam Şemdinli ve Gever yönündeki karakollardan mahallelere tank ve zırhlı araçlarla sevk edilirken, Dara Köyü abluka altına alındı. Bombalamanın ardından taranan köyde, sabah saatlerinde "arama- tarama faaliyeti" yürütüldüğü belirtildi. Yüzlerce köylünün evlerine hapsedilirken, devlet güçleri kimliği öğrenilemeyen bir kişiyi yaralı halde gözaltına aldığı belirtildi. Görgü tanıkları, devlet güçlerinin yaralı kişiyi zırhlı araca bindirdikten sonra 4 el silah sesi duyduklarını belirtti.

Yaralı halde gözaltına alınan kişinin infaz edilmiş olabileceği iddia edilirken, köydeki kuşatma devam ediyor.