Gever’e savaş yığınağı

Gever'de ilçeye çıkan tüm yollarda OHAL uygulamaları başlatıldı. Okullar askeri karargaha dönüştürülürken, kent merkezinin hakim tepelerine özel askeri birlikler indirildi.

Gever'de ilçeye çıkan tüm yollarda OHAL uygulamaları başlatıldı. Okullar askeri karargaha dönüştürülürken, kent merkezinin hakim tepelerine özel askeri birlikler indirildi. Getirilen silahlı kişilerin uzun sakallı ve saçlı olması, halk arasında "DAİŞ kılıklılar getiriliyor" yorumlarına neden olurken, halk ilçeyi terk etmemekte kararlı. 

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesi devlet güçleri tarafından kuşatma altına alındı. Devreye konulan OHAL uygulamaları kapsamında ilçe giriş-çıkışları askeri kirpilerle kapatılırken, gelen giden yurttaşlar GBT kontrollerinden geçiriliyor. İlçeye Dağlıca (Oremar) ve Doski bölgesinden araç girişi tamamen yasaklanırken, Şemdinli (Şemzînan), Esendere (Bajirgeh) ve köy yollarına da zırhlı araçlar konumlandırılarak sıkı kontroller başlatıldı. Şehir merkezinde ise bir şeridi demir bariyer ve kumla trafiğe kapatılan İpekyolu Caddesi baştan sona zırhlı araç ablukasına alındı.

SAVAŞ YIĞINAĞI

Son 48 saat içerisine aralarında 20'den fazla tankın da bulunduğu 200'den fazla askeri kirpi ve termal kameraları olan Kobra ile Ejder tipi zırhlı araçlar yığıldı. Yine, ilçeye çok sayıda petrol tankeri, askeri vinç, zırhlı kepçeler, askeri kamyonetler gibi askeri araçlar da getirildi. Zırhlı araçlar çoğunlukla İlçe Alay Komutanlığı ve Efeler Tabur'unun bahçelerine konuşlandırıldı.

DAİŞ KILIFLI SİLAHLI KİŞİLER GÖTÜRÜLDÜ

Son iki gün içerisinde çoğu Bursa plakalı olmak üzere ayrı gruplar halinde 23 zırhlı otobüsle ilçeye Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) olduğu iddia edilen paralı birlikler getirilirken, getirilen güçlerin uzun sakallı ve uzun saçlı olması, halk arasında "DAİŞ kılıklılar" getiriliyor yorumlarına neden oldu.