Gever’e sızma girişimi direnişle karşılaştı

Gever’de mahallelere sızmak isten devlet güçleri YPS ve YPS Jin’in direnişi ile karşılaştı.

Gever’de mahallelere sızmak isten devlet güçleri YPS ve YPS Jin’in direnişi ile karşılaştı.

Devlet güçleri Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren birçok noktada mahallelere sızma girişiminde buluyor. Helikopterlerin bir JÖH grubunu ilçe merkezi çevresindeki Pirzala (Yoncalık) köyü girişine indirmesi üzerine YPS ve YPS Jin güçleri uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi ve eylem sonrası JÖH timlerinin geri çekildiği öğrenildi.

Yine, ilçe merkezi semalarında sabah saatlerinden beri keşif amaçlı hareketliliğini sürdüren helikopterlerden bir Skorsky'nin Orman Mahallesi'nden vurulduğu ve helikopterden duman çıktığı kaydedildi. Özellikle ilçe merkezine yakın kırsal alanlarda helikopter hareketliliği devam ediyor.

Sabah saatlerinden itibaren Şemdinli yol güzergahı boyunca hareketliliğini sürdüren zırhlı araçlardan Orman Mahallesi'ne girmeye çalışan zırhlı araçlardan bir Kobra ve bir askeri kirpinin de ağır silahlarla vurulduğu belirtildi. Darbe alan zırhlı araçlar mahalleden geri çekilirken, bir grup zırhlı araç ise Eski Kışla Mahallesi'nde öz savunma amaçlı hendek çalışması yapan gençlere ateş açtı. YPS güçlerinin karşılık vermesi üzerine tarama yapan Kobralar da geri çekilirken, gençler ise hendek çalışmasına devam etti.