Gever kırsalında çatışma

Gever’e bağlı Dara köyü çevresinde gece saatlerinde şiddetli çatışma çıktı. Saatlerce süren bombardıman sırasında köy sakinleri, askeri yetkililer tarafından 'Dışarı çıkanı vururuz' sözleriyle tehdit edildi.

Hakkari'nin Gever ilçesine dönük sıkıyönetim kuşatmasına karşı YPS ve YPS-JIN öncülüğündeki direniş bir ayını geride bıraktı. Yüksekova'ya dönük kuşatma devam ederken dün gece de ilçeye bağlı Dara (Beşbulak) köyünde çatışma çıktı. Gever-Şemdinli yolunun 7'nci kilometresinde yer alan köyün çevresi, hem Yüksekova hem de Şemdinli yönündeki karakollarca kuşatıldı.

Konumlandırılan çok sayıda zırhlı araç ile yine köyün çevresi saatlerce bombalandı. aydınlatma fişekleri atıldı.

EVLER TARANDI

Saatlerce süren bombardıman ve yükselen silah sesleri nedeniyle yaklaşık 600 kişinin yaşadığı köyde büyük panik ve tedirginlik yaşandı. Açılan ateş sonucu köydeki birçok evin duvarına da kurşunların isabet ettiği öğrenildi.

ASKER KÖYLÜLERİ TEHDİT ETTİ

Yüzlerce kişinin bombardıman altında olduğu köyün muhtarını aradıkları öğrenilen askeri yetkililerin ise 'Dışarı adım atana vururuz. Kimse evden çıkmasın' dediği bildirildi. Yine köyün çevresine konumlandırılan zırhlı araçlardan da 'Kimse evinden çıkmasın' şeklinde benzer anonslar yapıldı.

Yerel kaynaklar, gece boyunca süren çatışmaların çevre köylerin yakınlarına da sıçradığı ve bu bölgelerin de yine Efeler Taburu, İlçe Tümen Komutanlığı ve Mıçiç Karakolu ile anayol üzerine konumlandırılan tanklardan bombalandığını bildirdi.

Gece boyunca yükselen patlama ve silah sesleri sabah saatlerinde son buldu. Çatışmaların son bulmasının ardından bölgede arama-tarama faaliyetlerine başlandığı bildirildi.