Goran vekili: Öcalan ile müzakereler hemen başlanmalı

Goran vekili Bestun Faik çözümün tek adresinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu belirtti.

KCK’nin açıkladığı çözüm deklarasyonuna en doğru cevabın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Türk devletinin yeniden diyalog ve müzakerelere geçmesi olacağını, belirten Goran hareketi milletvekili Bestun Faik, “Baskı ve operasyonlarla Kürtlerin tasfiye edilemeyeceği artık görülmeli” diye konuştu.

‘ÖCALAN İLE MÜZAKERELER HEMEN BAŞLANMALI’

KCK’nin yayınladığı çözüm deklarasyonuna ve Antep saldırısına ilişkin ANF’ye konuşan Goran hareketi milletvekili Bestun Faki, Türk devletinin baskı, şiddet ve savaş yolunu bir an önce devreden çıkarması ve deklarasyona olumlu cevap vermesi gerektiğini belirtti.

ÇÖZÜM TEK YÖNLÜ GELİŞMEZ

“Bunun için de ilk adım olarak zaman geçirmeden Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecride son vermeli ve yeniden diyalog ve müzakerelere başlaması gerekir” diyen Faik, Kürt sorununda çözümün tek yönlü atılan adımlarla gelişmeyeceğini belirtti.

KCK’ye çağrı yapan güçlerin de bundan sonra sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Faik şunları söyledi: “Çünkü sadece Kürtlerin adım atmasıyla, demokratik çözüm istemesiyle olacak şey değildir. Herkesin bu gerçeği görmesi ve diğer tarafında sorumluluklarını yerine getirmesi için baskı kurması gerekir. Eğer sorun çözülmek isteniyorsa hem Öcalan hem de KCK ile direkt diyalog kurulmalı. Bunun dışında bir çözüm yolu yoktur. Çünkü Kürtlerin özgürlük mücadelesini baskı ve operasyonlarla tasfiye edilemez. Bu net olarak görülmüştür.”

Antep’te Kürtleri hedef alan saldırıyı da kınayan Goran Hareketi milletvekili Bestun Faik “Bu Kürt halkına yöneltilmiş son derece çirkin bir saldırıdır. Açıktır ki bu saldırı Kürtleri inkar eden, birliğini engelleyen, direniş gücünü kırmak isteyenlerin ortaklaşa geliştirdikleri bir saldırıdır” dedi.

...