Güney Kürdistan’da göçmenlere sağlık hizmeti verilemiyor

Kürdistan Bölgesel Hükümeti Sağlık Bakanı, göçmenler için verdikleri sağlık hizmetini artık yapacak imkanlarının kalmadığını bildirdi. Sağlık Bakanı Rêkewt Hemereşîd; “Bağdat’a yardımcı olmaları için çağrı yaptık” dedi.

Irak Merkezi Hükümeti Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapılan toplantı ardından sağlık hizmetlerindeki son durumu kamuoyu ile paylaşan Bakan Rêkewt Hemereşîd, iki yıldan bu yana merkezi hükümetten ödenek almamalarına rağmen göçmenlere sağlık hizmeti vermeye devam ettiklerini dile getirdi. Hemereşîd; “göçmenlere yönelik verdiğimiz sağlık hizmetini artık verecek imkanlarımız kalmadı. Bağdat’a yardımcı olmaları için çağrı yaptık” dedi.  

Kürdistan ve Irak Sağlık Bakanlıklarının bugün gerçekleştirdikleri toplantıda olası mülteci akını da ele alındı. Yakınlaşan Musul Operasyonuyla, binlerce Musullunun Kürdistan’a göç etmek zorunda kalacaklarını dile getiren bakan, bu durumun kendileri açsından zorlayıcı olacağına vurgu yaptı.  

Kürdistan Bölgesel Hükümeti Sağlık Bakanı Hemereşîd; “İnsani bir dramın ortaya çıkmaması için, Seyyar hastanelere, daha fazla ambulansa ve bu hizmetleri verebilecek sağlık personeline ihtiyaç var” dedi.