GÖRÜNTÜLÜ

Güney Kürdistan'da tecride karşı eylemler yayılıyor

Güney Kürdistan'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemler yayılıyor.

Süleymaniye’de tecridi protesto etmek amacıyla Tevgera Azadi öncülüğünde nöbet eylemi başlatılırken, Çemçemal’de ise yürüyüş ve açıklama yapıldı. 

Tevgera Azadi tarafından dün Süleymaniye’de, Nali Parkı'nda iki günlük nöbet çadırı kuruldu. Eyleme dair konuşan Süleymaniye Tevgera Azadi Eş Başkanı Hacı Azad, tüm Güney Kürdistan halkına eylemlere güçlü katılım çağrısı yaparak, bundan sonra da eylemlerini her tarafta sürdüreceklerini belirtti. 

'ULUSLARARASI KAMUOYU SESSİZ KALMAMALI'

Çadır eylemini başlatan Tevgera Azadi Süleymaniye Örgütü adına yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Önderliğimizin yürüttüğü tüm barış ve demokrasi mücadelesine Türk devleti tecritle cevap vermektedir. Tüm uluslararası kamuoyuna çağrımız; Öcalan üzerindeki tecrit karşısında sessiz kalmamalarıdır. Öcalan’a yönelik bu uygulamalar karşısında sessizliği seçen uluslararası kamuoyu ve insan hakları örgütleri insani görevlerine sahip çıkmalıdır. Tecridin bir an önce son bulmasını ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyoruz.” 

ÇEMÇEMAL HALKI: TEK SES HALİNDE TECRİDE KARŞI ÇIKALIM

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde ise tecrit, yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı. Tevgera Azadi, RJAK ve Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi'nin birlikte organize ettiği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. 

Şehir merkezindeki yürüyüşten sonra yapılan basın açıklamasında konuşan Tevgera Azadi Kerkük İl Eş Başkanı Rıhan Hemedi, herkesin Öcalan üzerindeki tecride karşı çıkmasının temel yurtseverlik görevi olduğuna etti. Hemedi, Güney Kürdistan'da halkın seferberlik ruhuyla Öcalan’a sahip çıkmasını istedi.

Hemedi, Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırılarına da dikkati çekerek, "Bu saldırılar uygulanan tecritle direkt bağlantılıdır" dedi.

Öcalan’a uygulanan tecridin tüm Kürtlere uygulanan yok sayma politikasının devamı olduğunu kaydeden Hemedi, "Bizler bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bugün, yarın, sonraki gün Önderliğimiz özgür olana kadar eylemlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ANF’ye konuşan Çemçemal halkı da, tecride karşı çıkmanın temel yurtseverlik görevi olduğunu, tüm Kürtlerin tek ses halinde tecride karşı tepki göstermesi gerektiğini söylediler.

Çemçemal halkı, şunları dile getirdi: "Özgürlükten yana olan herkes Öcalan’a sahip çıkmalı. Bu insani bir eylemdir. Çünkü bir zulüm uygulanıyor. Buna sessiz kalmak, bu zulme ortak olmaktır. Öcalan özgürlük için mücadele ediyor ve bunun için 17 yıldır tecrit altında. Eğer biz gerçekten özgürlük istiyorsak o zaman tek ses halinde, İmralı’da uygulanan zulme karşı çıkmalıyız. Öcalan’ın özgürlüğü sadece Kürtlerin değil, Ortadoğu halklarının özgürlüğü anlamına da gelmektedir. Dolayısıyla bu artık herkesin görev ve sorumluluğudur.” 
 

...