GÖRÜNTÜLÜ

‘Günümüzün Saddam’ı Erdoğan’dır’

Halepçe katliamının üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen katliam politikalarının hala devam ettiğine dikkat çeken HPG gerillaları; Kürt halkının günümüzde de katliamlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Halepçe katliamının üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen katliam politikalarının hala devam ettiğine dikkat çeken HPG gerillaları; Kürt halkının günümüzde de katliamlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, Saddam’ın Halepçe’deki kirli katliamcı zihniyeti bugün AKP’nin eliyle yürütüldüğünü söyledi.

16 Mart 1988’de Güney Kürdistan’ın Halepçe kentinde Kürt halkı büyük bir katliam daha yaşadı. Birçoğumuzun annelerinin kucağında yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarından tanıdığı bu katliam, Kürt halkının tarihine kara bir leke olarak düştü. Kimyasal bombalar ile gerçekleştirilen bu katliamda kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden 5 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi. Binlerce insanın yaralandığı, sakat kaldığı, sinir hastası olduğu katliamda, on binlerce insan da kendi yurtlarından göç etmek zorunda kaldı. Katliamın 27. yıldönümünde ajansımıza konuşan HPG gerillaları, bugün de Kürt halkı üzerinde katliamların yürütüldüğünü, Kuzey Kürdistan’da AKP eliyle yeni katliam girişimlerinin olduğunu ve yeni Halepçelerin yaşanmaması için Kürt halkının direnişlerini daha da büyütülmesi gerektiğine dikkat çektiler.

‘DÖRT PARÇA KÜRDİSTAN’DA DİRENİŞİ BÜYÜTELİM’

Halepçe katliamında binlerce Kürdün kimyasal silahlarla katledildiğine dikkat çeken gerilla Amed Dahola şöyle konuştu: “Şengal’de AKP hükümetinin beslediği DAİŞ çeteleri eliyle bir katliam yapıldı. Bugün de AKP hükümeti Kuzey Kürdistan’da yeni katliamlar yapıyor. Cizre, Silopi ve Sur bunun örnekleri olarak karşımızda durmaktadır. Kürt halkı direnişini yükseltmelidir.

Kürt halkının bugün direniş sergilediğini fakat yetersiz kaldığını belirten Dahola; “Kürt halkı dört parça Kürdistan’da direnişi büyütmeliler. Sömürgeciliğe karşı ayakta durmalıdır. Sömürgeciliğe karşı el ele verip direnmeliler. Kürt halkının düşmanı birdir. Katliamların tekrarlanmaması için Kürt halkı ulusal birliğini sağlamalıdır” dedi.

‘KATLİAMLARA KARŞI DİRENMEK İÇİN GERİLLA SAFLARINA KATILIN’

Halepçe ve enfal katliamını lanetleyen gerilla Azad Ezdin ise şunları ifade etti: “İçinde çocuk, kadın ve annelerin olduğu bir katliamdı. Dün Halepçe’de bugün Şengal’de, Kuzey Kürdistan’da katliamlar yapanlar Kürt halkının düşmanıdır. Sömürgeci düşmana karşı direnmek için Kürt gençleri gerilla saflarına katılmalıdır.”

‘AKP YENİ HALEPÇELER YAŞATIYOR’

Sömürgeci devletlerin Kürt halkına yönelik katliam planlarının olduğunu ve bu planların iki yüzyıldır devam ettiğine dikkat çeken gerilla Dengtav Givara “İlk plan Kürdistan’ın parçalanmasıydı. Kürt halkına karşı hem fiziki hem de kültürel katliamlar yürütüldü. Bu katliamlardan birisi de Halepçe katliamıdır. Binlerce kişi katledildi. Halepçe katliamı Saddam Hüseyin eliyle yapıldı ama bugün aynı katliamcı zihniyet AKP hükümeti eliyle Kuzey Kürdistan’da yürütülmektedir. AKP Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Kuzey Kürdistan şehirlerinde Kürt halkına yeni Halepçeler yaşatıyor. Tüm halkımız yeni katliamların yaşanmaması için birlik olarak direnişini büyütmelidir” dedi.

...