Halep’te çetelerin saldırılarına YPG güçleri sert karşılık verdi

YPG Basın Merkezi, Halep’in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik çetelerin ortak saldırılarının sürdüğünü belirtti. Çete gruplarının Seken Şebab, Muselles, Eşrefiye, Seken Şikeyf’e saldırılarına YPG güçlerinin de sert karşılık verdiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, Halep’in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik çetelerin ortak saldırılarının sürdüğünü belirtti. Çete gruplarının Seken Şebab, Muselles, Eşrefiye, Seken Şikeyf’e yönelik düzenlediği saldırılara YPG güçlerinin de sert karşılık verdiğini kaydeden YPG Basın Merkezi, çetelere ait 1 adet araç ve bir adet 14,5 mm’lik bir doçkanın imha edildiğini de belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi çetelerin saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

 “Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Festeqim Kema Emert Topluluğu, 13. Alay, Firqa El Şemaliye ve Nûreddîn Zenkî Taburu çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete gruplarının saldırıları 11 Nisan günü ve gecesi aralıksız bir şekilde sürmüştür. Seken Şebab, Muselles, Eşrefiye, Seken Şikeyf bölgelerinden düzenlenen saldırılara güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Yaşanan şiddetli çatışmalarda güçlerimiz çetelere ait askeri 1 adet araç ve 1 adet 14,5mm'lik doçka imha edilmiştir.

Çıkan çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülmüş veya yaralanmıştır fakat ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

ŞEXLER KASABASI VE ŞERGİRAT KÖYÜNE SALDIRI

11 Nisan günü saat 01.00'da DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevziilerinden Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

11 Nisan günü 09.15 ile 12.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Eyn İsa kasabasının doğusunda bulunan Şergirat köyü çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”