GÖRÜNTÜLÜ

Halfeti’de Öcalan nöbeti

Halfeti’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı yapılan nöbet kapsamında, oturma eylemi gerçekleştirildi.

Urfa’nın Halfeti ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yapılmak istenen görüşmelerin engellenmesi ve AKP/Saray eliyle hayata geçirilen tecrit içerisinde tecrit politiasına karşı başlatılan nöbet eylemi kapsamında oturma eylemi gerçekleştirildi. Halfeti ilçe merkezinde bulunan 4 Nisan Özgürlük Parkı’nda yapılan eyleme HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, Halfeti Belediyesi eş başkanları, HDP ve DBP il, ilçe yöneticileri ile yüzlerce kişi katıldı.

“Önderliğimiz özgürlüğümüzdür” ve “Ne askeri ne sivil darbe, Öcalan’a özgürlük tecride hayır” yazılı pankartların asıldığı alanda toplanan halk hitaben konuşan HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret altına alınmasıyla beraber çok kirli bir savaşın bölgede devreye sokulduğunu dile getirdi. Sürücü, Kürt sorununun çözümü için Öcalan öncülüğünde başlatılan ve Dolmabahçe Mutabakatı’na kadar getirilen sürecin, Dolmabahçe Mutabakatı’nın sona erdirilmesiyle savaş endeksli politikaların hat safhaya ulaştırıldığının altını çizdi. Tüm savaş odaklı politikaların darbe mekaniğini harekete geçirdiğini ve ülkenin bir askeri darbe ile karşı karşıya kaldığını belirten Sürücü, askeri darbenin de sivil darbeye evirilerek, sürdürüldüğünü kaydetti.

‘AKP SAVAŞTA ISRAR EDİYOR’

Sürücü, KCK’nin açıkladığı deklarasyonun ardından DAİŞ çetelerinin eliyle Antep’te Kürtlerin yaşadığı mahallede sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırının manidar olduğunu ve herkese dönük yapıldığını söyleyen Sürücü, “Barışın ve çözümün tekrar gündemleştiği bir süreçte tekrardan bombalar patlatılarak, katliamlar yapıldı. Burada özellikle AKP’nin de desteğiyle savaşta bir ısrar var. Bu nedenledir ki bombalar tekrardan patlıyor. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz demokratik çözüme olan inancımızı yitirmedik ve bu temelde yürüttüğümüz mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYINCAYA KADAR…’

Ardından konuşan HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan da, HDP olarak ölümlerin ve savaşın son bulması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, tüm çabalarının AKP/Saray tarafından görülmek istenmediğini ve boşa çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Öcalan, Antep’te yapılan katliamın AKP/Saray politikalarının sonucu olduğunun altını çizerek, “Antep’te yaşanan katliamın olmaması için önce Amed’te, Suruç’ta ve Ankara’da yaşanan katliamların aydınlığa kavuşturulması gerekiyordu. Tüm bu katliamlar silsilesinin yaşanmasında hükümetin duyarsızlığı, sorunun çözümü için asıl olan halkın güvenliğini sağlamış olsaydı bugün bu katliamlar yaşanmayacaktı” diye kaydetti. AKP/Saray’ın niyetinin apaçık ortada olduğunu belirten Öcalan, amacın toplumu tek tipleştirme ve köleleştirmek olduğunu vurguladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük geliştirilen tecrit politikasının derhal son bulması ve Öcalan ile müzakerelerin başlatılmasının elzem olduğunun altını çizen Öcalan, “Biz sonuç alıncaya kadar; başta Önderliğimizin ve tüm insanlığın özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bir sonraki nöbet eyleminin 29 Ağustos olduğunu belirtilerek, alkış ve sloganlar eşliğinde nöbet eylemi sonlandırıldı. 

...