GÖRÜNTÜLÜ

Halfetililer Antep’teki katliamı kınadı

Antep’te Kürtlerin yaşadığı mahalledeki düğüne DAİŞ çetelerince yapılan bombalı saldırı Halfeti’de kınandı.

Urfa’nın Halfeti ilçesinde HDP, DBP, KJA, Halfetililerin katılımıyla DAİŞ çetelerinin Antep’in Şahinbey ilçesinde Kürtlerin kına gecesine bombalı saldırısına ilişkin basın açıklaması yapıldı. HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ve Halfeti Belediyesi eş başkanları Ayşe Durmuş ile Mustafa Bayram’ın da katıldığı açıklama 4 Nisan Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirildi. 

Kitle adına basın metnini okuyan HDP Halfeti İlçe  Eş Başkanı Fatma Korkmaz, Antep’teki saldırının DAİŞ çetelerince 10 Ekim 2015‘de Ankara’da gerçekleştirilen Gar katliamının iddianamesinde yer aldığını belirterek, “Ankara’da barış mitingine düzenlenen ve yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği katliamın planlayıcısı  ‘Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz. Bunun artısını eksisini düşündük aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa polis üstünü çabuk kapatır’ ifadeleri yer alıyordu. Barbarca saldıran DAİŞ çeteleri iç savaş çıkarma peşindeler ama emellerine asla ulaşamayacaktır” diye konuştu.

‘ANTEP KATLİAMINA SESSİZ KALMAYALIM’

Korkmaz, son bir yıldan beridir Kürdistan’da Kürt halkına yönelik geliştirilen baskı ve katliam politikaları, kirli ittifakların geliştirilerek devam ettirildiğini kaydetti. Korkmaz, “Halkımızın yürütmüş olduğu mücadele karşısında yenilgiye uğrayan karanlık zihniyetler geliştirdikleri saldırı ve katliamlarla sonuç alacaklarının hesap ederek mazlum ve sivil halka karşı insanlık dışı yöntemlerle Antep’te katliam gerçekleştirmiştir. Bizler her ne olursa olsun halkımıza karşı geliştirilen saldırı ve katliamlara karşı sessiz kalmayıp mücadelemizi yükselterek cevap olacağız. Bu tür saldırılar halkımızın iradesi karşısında zavallılaşan kirli şer odaklarının bir çaresizliğinin göstergesidir. Bizler halkımızla daha çok yan yana gelerek ve mücadelemizi büyüterek böylesi hain ve insanlık dışı saldırıları boşa çıkaracağız. Sivil savunmasız halkımıza karşı gerçekleştirilen bu hain saldırıyı bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren insanlarımıza rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi. 

Okunan basın metninin ardından HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan’da kısa bir açıklama yaparak katliamı kınadı. Açıklama sloganlar eşliğinde sona erdi.