'HDP halktır, halk burada!'

HDP, İstanbul İl Örgütüne yapılan baskını protesto etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç, baskın talimatının Erdoğan tarafından verildiğini belirterek, "Barbarlık, saldırı, talan hukuku var" dedi. Eylemde, mücadelenin büyütüleceği mesajı verildi.

HDP İstanbul İl Örgütü, binalarına yönelik sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından yapılan baskını basın açıklaması ile protesto etti. İl binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, çok sayıda HDP PM ve MYK üyesi, HDP il ve ilçe yöneticileri, Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamaya destek için HDP önünde toplanan kitle polis baskınını "HDP halktır, halk burada", "HDP'ye uzanan eller kırılsın" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ile protesto etti. 

'HDP YALNIZ DEĞİLDİR'

Emek ve Demokrasi Koordinasyonu Üyesi Güven Gerçek, "Gerçek demokrasi kurum ve kuruluşların işlerliği ile mümkündür. Bu baskını Emek ve Demokrasi Koordinasyonu olarak şiddetle kınıyoruz. HDP yalnız değildir" dedi.
HDP İl Eşbaşkanı Aysel Güzel ise "Bu saldırı barış demokrasi ve kardeşliğe yapılan saldırıdır. Bu hukuksuzluğu İstanbul Valisi açıklamalı" dedi. Parti olarak yapılan saldırılar karşısında yılmadan mücadele edeceklerini belirten Güzel, tek yolun demokrasi ve barış olduğunun altını çizdi.

'TALİMAT'I ERDOĞAN VERDİ'

HDP İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş da, baskını planlı bir operasyonun başlangıcı olarak gördüğünü söyleyerek, yapılan hukuksuzluğa karşı da en kısa zamanda ilgili kurumlara başvuru yapacaklarını bildirdi.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç ise şöyle konuştu: "Hukuk, demokrasi, insan hakları yok. Ne var peki? Barbarlık, saldırı, talan hukuku var. Bu yapılan saldırılar kabul edilemez. Baskının kim tarafından yaptırıldığını biliyoruz. Daha dün Rusya'ya gittiğinde oradaki gazetecilerin sorularına cevap veren ve HDP'yi hedef gösteren Erdoğan'dır."

'MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'

HDP İstanbul İl Yöneticisi Muzazzez Töre'nin okuduğu basın metninde ise "En son Yenikapı'da yapılan miting ile diğer iki muhalefet partisini de yanına alan iktidar, ırkçılığa varan milliyetçi politikalarla partimiz HDP başta olmak üzere tüm demokrasi güçlerine adeta bir savaş açmış konumdadır. Partimiz diğer demokrasi güçleri ile birlikte gelişen tüm baskı ve saldırılara rağmen halklarımızın ortak demokrasi ve barış mücadelesini yükseltmeye devam edecektir" denildi.