Hesekê çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor

Hesekê’de çatışmalar 7. gününe girdi. Çatışmalar Mesakın, Xweran ve Neşwa Xerbi’de sabaha kadar yoğunlaşarak devam etti. Rejim güçleri ve ona bağlı çete gruplarının içine girdiği çember giderek daralıyor

Rejim güçlerinin saldırısı ile başlayan Hesekê savaşı 7. gününe girdi. Rejim güçleri ve ona bağlı paramileter çete grupları, YPG/YPJ, Asayiş ve HPC güçleri karşısında ağır darbeler almaya devam ediyor. 

Savaşın yoğunlaştığı Xweran, Neşwa Şerki ile çarşı merkezinde sıkışıp kalan rejim ve İran devletine bağlı çeteler, DAIŞ’in Minbic’te yaptığı gibi kontrolleri altındaki mahalledeki halkı canlı kalkan olarak kullanmaya çalışıyor.

Yerel kaynaklardan alınan ve henüz resmi kaynaklarca doğrulanmayan çatışmalarda rejimin elindeki Xwêran mahallesinin büyük bir kısmının YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinin eline geçtiği öğrenildi. Sabah saatlerine kadar yaşanan çatışmalarda rejime bağlı güçlerin çok sayıda kayıp verdiği ve etraflarındaki çemberin daraldığı öğrenildi.  

Öte yandan 7. gününe giren Hesekê savaşında şimdiye kadar rejimin top atışları ile hayatını kaybeden sivillerin sayısını 18 yükseldi.

Rejim güçlerinde teslim olan askerlerin sayısının giderek yükseldiği ve askerlerin tamamen çözüldüğü öğrenilirken, savaş güçlerin Makanein ve İran Hizbullah’ı olduğu öğrenildi.

Gece boyunca devam eden çatışmalar sabah saatlerinden itibari biraz hafiflerken, yerini suikastler ve yer yer patlayan ferdi silahlara bıraktı.

YPG kaynakları dün yaşanan çatışmalarda 36 rejim askeri ve çetesi öldürülürken, 20 rejim askerinin de esir alındığını belirtmişti.

Çatışmalarda 10 bomba, 6 Kalaşnikof silahı ve 3 kutu mermisi, 5 B7, bir BKC ve 3 BKC zinciri, bir Karnas, 2 raxt,  bir gece dürbünü, 8 cep telefonu, bir telsiz de YPG savaşçılarının eline geçmiş, 23.5’lik doçka monteli araç içindeki 6 kişi ile birlikte imha edilmişti.