Heyva Sor a Kurdistanê, Kuzey Kürdistan’a yardımlarına devam ediyor

Heyva Sor a Kurdistanê, Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki saldırılarından mağdur olan halka yardımlarına devam ediyor.

Heyva Sor a Kurdistanê, Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki saldırılarından mağdur olan halka yardımlarına devam ediyor.

Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki saldırılarından mağdur olan halka Kürdistan yardım kurumu Heyva Sor a Kurdistanê-Kürdistan Kızılayı (HSK) yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Binlerce insanın saldırılardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kaldığı hatırlatılan açıklamada, yaklaşık 1 ay önce önce gönderilen 328 bin euroya ek olarak Mart ayının başlarında tekrar 328 bin Euro ve 30 bin Kanada doları gönderildiği belirtildi.

Halkın içinde bulunduğu zorluklara sessiz kalamayacaklarını belirten HSK yönetimi, 3 Mart tarihi itibariyle yardım kampanyası başlattıklarını ve bugüne kadar Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin, Kerboran, Dêrik ve Hezex halkı için toplamda 656 bin Euro ve 30 bin Kanada doları yardım göndermiş olduklarını açıkladı.

HSK yönetimi yaptığı açıklamada, topladıkları ve yolladıkları bu yardımların Bölgedeki Halk Meclisleri aracılığıyla dağıtıldığınıı vurguladı.

Yardımlarının artarak devam edeceğini belirten HSK, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıları ve tüm yardımseverleri duyarlı olmaya ve yardım kampanyasına katılmaya çağırdı.