HPG’den YPS’ye kutlama mesajı

HPG Merkez Karargah Komutanlığı, 15-16 Nisan’da Şırnak’ta ‘sömürgeci-soykırımcı’ güçlere vurulan darbeyi ‘yüksek bir taktik yetenek ve cesaret’ olarak tanımladı ve bu eylemi yapan YPS militanlarını kutladı.

HPG Merkez Karargah Komutanlığı, YPS Genel Koordinasyonu’na, AKP rejimine karşı gösterdikleri direnişe ilişkin bir kutlama mesajı gönderdi.

Halk Savunma Güçleri(HPG) Merkez Karargah Komutanlığı mesajında, 15-16 Nisan’da Şırnak’ta ‘sömürgeci-soykırımcı’ güçlere vurulan darbe ‘yüksek bir taktik yetenek ve cesaret’ olarak tanımlandı ve bu eylemden dolayı YPS güçlerini kutlandı.

ŞIRNAK EYLEMİNİ YAPAN MİLİTANLARI KUTLANDI

HPG Merkez Karargah Komutanlığı tarafından YPS’ye gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

‘’AKP rejiminin Kürdistan’da başlattığı soykırıma karşı Kürdistan gençliğinin öncülüğünde gelişen mücadelenizi ve sergilemiş olduğunuz büyük tarihi direnişi selamlıyoruz. Bu kapsamda geçmişte Nusaybin’de olduğu gibi, en son Şırnak’ta 15-16 Nisan tarihlerinde yüksek bir taktik yetenek ve cesaretle sömürgeci-soykırımcı güçlere büyük bir darbe vurmuş olmanızdan dolayı Koordinasyonunuzu ve bu anlamlı eylemsel çıkışınızda emeği geçen Şırnak Komutanlığınız ile tüm değerli YPS militanlarını kutluyoruz. Bilmenizi istiyoruz ki, Demokratik özerkliği savunma mücadelesinde yalnız değilsiniz; HPG olarak bizler ve tüm Kürdistan halkı, her zaman kahramanlık destanları yaratan bu tarihi direnişin arkasında olacağız. Sömürgeci-faşist zulme karşı yürüttüğünüz direniş, sadece Kürdistan halkının özerklik hakkını savunma mücadelesi değil, tüm özgürlükçü ve demokratik güçlere ilham veren bir insanlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesi haline gelmiştir.

DİRENİŞİNİZ İNSANLIK ADINA DEĞERLER YARATMAKTA

Sur ve Cizre direnişçilerinin takipçileri olarak başta Nusaybin ve Şırnak olmak üzere bir çok yerde sergilemekte olduğunuz bu direniş, insanlık adına soykırıma karşı büyük bir anlam içermekte ve değerler yaratmaktadır. Bu kutsal direniş yürüyüşünde daha büyük başarılar elde edeceğinize inanıyor, bu temelde tüm YPS savaşçılarını takdirle selamlıyor, sizlere tüm kalbimizle üstün başarılar diliyoruz.’’