HPG gerillası Aras kitlesel törenle toprağa verildi

HPG gerillası Yunus Emre Aras (Bedran Wan), binlerce kişinin katıldığı törenle Van'da son yolculuğuna uğurlandı.

Muş'un Varto (Gimgim) ilçesinde 6 Nisan günü yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden HPG gerillası Yunus Emre Aras'ın (Bedran Wan) cenazesi, sabah saatlerinde defnedildiği Akköprü Mezarlığı'ndan alınarak Van'ın Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesine bağlı Yeni Mahalle'ye getirildi. Yeni Mahalle Özgür Halk Derneği önünde toplanan binlerce kişi, Aras'ın cenazesini alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Daha sonra ise Aras'ın tabutu omuzlarına alarak toprağa verileceği Yeni Mahalle Şehitliği'ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi.

PKK bayrakları vekürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı yürüyüşte sık sık 'Katil devlet hesap verecek', 'Şehid namirin' ve 'Bijî Serok Apo' sloganları atıldı. Kitlenin mezarlığa ulaşılmasının ardından Aras'ın cenazesi, dini vecibeler yerine getirildikten sonra dualar eşliğinde defnedildi.
Dana sonra saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı Neriman Urar, "Zilan'da, Koçgiri'de, Dersim'de bitiremediniz şimdi de bitiremeyeceksiniz" dedi.

Baba Sami Aras ise "Oğlum sadece benim değil, tüm Kürdistan halkının şehididir" diye konuştu.

Mezarlıktaki töreninin son bulmasının ardından kitle sloganlarla dağılırken, aralarında DBP Van İl yöneticileri Ahmet Enterili ve Medeni Gümüştaş'ın da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.