HPG gerillası Kaplan son yolculuğuna uğurlandı

HPG gerillası Seyithan Kaplan (Çektar Botan) gerçekleştirilen kitlesel törenle toprağa verildi.



Amed'in Silvan ilçesinde yaşanan bir çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Seyithan Kaplan (Çektar Botan) Van'ın Edremit ilçesi Süphan Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Akköprü Mezarlığı Morgu'ndan aralarında MEYA-DER, HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından alınan Kaplan, ambulansa konularak defnedilmek üzere mahalleye götürüldü. Mahalle girişinde cenazeyi karşılayan ve aralarında HDP Milletvekili Lezgin Botan'ın da yüzlerce kişi, "PKK halktır halk burada", "Şehid namirin" sloganları eşliğinde mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Onlarca zırhlı araçla kitleyi ablukaya alınan polisin tüm provokasyon çabalarına rağmen halk yürüyüşünü tamamladı. 

Defin işlemlerinin ardından saygı duruşu yapıldı. Törende konuşan MEYA-DER Van Şube Eşbaşkanı İdris Şaybak, "Acımız büyük ama başımız da diktir" dedi.

HDP Milletvekili Lezgin Botan, Kürt halkının zor günlerden geçtiğini söyleyerek, zor günlerin birlik ruhu ve mücadele büyütülerek atlatılacağını söyledi. Örgütlü bir halkın katledilerek, tutuklanarak sindirilemeyeceğini vurgulayan Botan, "Gün gelecek hem bu dünyada hem öte dünyada yaptıklarını hesabını verecekler" diye konuştu. 

Baba Seracettin Kaplan  da  oğlunun özgürlük ve onur yolunda yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Oğlum tüm Kürdistan'ın şehididir" dedi. 

Törenin ardından halk, Çatak ilçesine bağlı Darinisa Jor (Yukarı Narlıca) köyünde kurulan taziyeye geçti