HPG gerillası Özdemir son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nezare Azê bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Özdemir (Medeni Dağ), doğduğu köyde son yolculuğuna uğurlandı.

Bitlis’in Hizan ilçesinde bulunan Nezare Azê bölgesinde 18 Ağustos günü çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Özdemir (Medeni Dağ) , Norşin ilçesine bağlı Nist (Yazlıkonak) köyünde toprağa verildi. Ailesi, HDP, DBP ve KJA üyelerinin de bulunduğu kitle tarafından Bitlis Devlet Hastanesi’nden alınan Özdemir’in cenazesi, konvoy eşliğinde Nist köyüne getirildi. Köy camiinde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra omuzlara alınan Özdemir’in cenazesi, “Şehid namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde köy mezarlığına getirildi. Özdemir, köy mezarlığında zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi. 

Cenaze töreninde konuşan MEYADER (Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Yöneticisi Tahir Mete, aileye baş sağlığı dileyerek, "Bugün bir özgürlük yıldızını daha uğurladık. Kürdistan özgürlük şehitlerin anıları mücadelemizde yaşayacak" dedi.

Ardından konuşan Özdemir'in kuzeni Emrullah Özdemir ise, "Mehmet Kürdistan şehididir. Kürt halkı için mücadele ettiği yolda yaşamını yitirdi. Biz de onların anısına bağlı kalacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitle köyde kurulan taziye çadırına geçti.