HPG gerillası Şipal'i binler uğurladı

HPG gerillası Mesut Şipal’in (Baz Mordem) cenazesi Van’da binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Batman'ın Sason ilçesinde 6 Nisan günü Bazdek Boğazı'nda yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Mesut Şipal’in (Baz Mordem) cenazesi Van’ın Tuşba ilçesindeki Akköprü morgundan alınarak İpekyolu'na bağlı Yeni Mahalle’deki Yeni Mahalle Şehitliği’ne getirildi.

Yeni Mahalle Halk Meclisi önünde toplanan binlerce kişi Şipal’in cenazesini "Şehid namirin" sloganları ile karşıladı.  Yeni Mahalle Şehitliği'ne kadar Şipal’in cenazesini omuzlarında taşıyan halk sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin" sloganları attı. Daha sonra mezarlığa getirilen Şipal’in cenazesi, sloganlar ve kadınların stranları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yapılan törende konuşan MEYADER Van Şube Eşbaşkanı Neriman Urar özgürlük ve demokrasi mücadelesine bağlı kalacaklarını söyledi. 

Şipal’in babası Hüseyin Şipal ise “Şehit tüm onurlu Kürt halkının şehididir, hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Cenaze töreni sonrası kitle slogan ve alkışlarla dağılırken, Şipal için Cevdet Paşa Mahallesi’nde taziye kurulacağı ifade edildi.