HPG'li Bellier toprağa verildi

HPG gerillası Demhat Fırat Bellier, binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

 Batman Sason ilçesinde yaşamını yitiren HPG gerillası Demhat Fırat Bellier (Çayan Can Gever), Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Tiloran köyünde defnedildi. Bellier'in cenazesi Gever-Şemzînan karayolunda onlarca araçtan oluşan konvoy tarafından karşılandı. Daha sonra köye doğru yola çıkartılan Bellier'in cenazesi yol güzergahında bulunan köylerdeki halk tarafından alkışlar ve zafer işaretleri ile karşılandı.

Köy camisinde "Şehid namirin" sloganı ile karşılanan Bellier'in cenazesi, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra köy dışında bulunan mezarlığı kadar omuzlarda taşındı. Yapılan yürüyüşe binlerce kişinin yanı sıra, HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, MEYADER temsilcileri ile DBP ve HDP'li yöneticiler katıldı. 

Yol boyunca sık sık "Bijî Serok Apo", "Şehid namirin" ve "Ey şehid xwîna te erdê namîne" sloganları atılırken, kalabalık içerisinde yer alan gençler ellerinde  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posteri, KCK ve HPG bayrakları ile yürüyüşe geçti. 

Kılınan cenaze namazının ardından HPG'li Bellier'in cenazesi "Şehid namirin" sloganları ile son yolculuğuna uğurlandı. Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Bellier'in yakınları kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. 

HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ise Öcalan üzerinde sürdürülen ağır tecridi kınadı. Zeydan, "Özgür topraklarda özgür olarak yaşamak için mücadele edenlerin anısına bağlı olmalıyız" dedi. 

Konuşmaların ardından kitle taziye çadırına geçti.