YENİLENDİ

HPG: Nusaybin’de en az 14 özel harekatçı öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Nusaybin’de özel hareket polislerine yönelik eyleme ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 14 özel harekatçının öldürüldüğü duyuruldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 4 Mart günü Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk özel harekatçılara karşı düzenlenen eyleme ilişkin açıklama yaptı.

Basın İrtibat Merkezi, eylemin Kürdistan’daki katliamlara karşı misilleme ve Mardin’de katledilen gerillalar, Sur ve Cizre’de yaşamını yitirenlerin anısına yapıldığını açıklandı.

BİM açıklamasında ‘’Türk devletinin Kürdistan’ın birçok şehrinde halkımıza karşı yürüttüğü katliamlara misilleme amaçlı Mardin’de Botan arkadaş ile beraber şehit düşen 3 gerillamız ile Sur ve Cizre’de şehit düşen insanlarımız anısına Nusaybin’de kapsamlı bir eylem gerçekleştirilmiştir’’ denildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eyleme ilişkin şu bilgileri verdi:

4 Mart günü saat 05.45'te bir gerilla birimimiz Mardin'in Nusaybin ilçe girişindeki İpek yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü karşısında bulunan park halindeki 7 zırhlı araca yönelik patlayıcı yüklü bir araç ile eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde Bölge Trafik Şube Müdürlüğü binası ve 7 zırhlı araç tamamen imha olmuştur. Ayrıca alınan bilgilere göre en az 14 özel harekâtçı öldürülmüş ve onlarca polis de yaralanmıştır.’’