GÖRÜNTÜLÜ

HPG ve YBŞ/YJŞ: 21 çete öldürüldü-YENİLENDİ II

HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ/YJŞ Komutanlığı, Şilo Şehitleri Hamlesi’nde 21 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, çok sayıda askeri malzemenin de ele geçirildiğini belirtti.

HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ/YJŞ Komutanlığı, Şilo Şehitleri Hamlesi’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “11 Mart günü Şilo şehitleri anısına Kolik dağı Güney silsilesi ve dört yola yönelik Medivan İntikam Hamlesi başlamıştır. 10 km'lik geniş bir arazide yürüten bu hamlede Şengal, Şilo, Rojava ve Rakka dört yolu Gerillalarımızın denetimine girmiştir. Gerçekleşen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucunda net gözle görülen 21 çete öldürülmüş, 11 çete cenazesi güçlerimizin denetimine geçmiştir. Yaşanan çatışmalar esnasında özgürlük mücadelemizin değerli kadrosu olan basın emekçisi Agır Banê yoldaş yürüttüğü değerli çalışmaları sürdürdüğü esnada şehit düşmüştür” dedi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

HPG ve YBŞ/YJŞ, ele geçirilen malzemeler ve öldürülen çetelerden bazılarının isimlerini de açıkladı:
“3 Adet Kanas silahı ve 1 adet rexti,
4 Adet BKC silahı ve 3000 mermisi,
1 Adet B-7 silahı ve 9 roket ve 9 Haşvesi,
2 Adet Tabanca ve 2 jarjörü,
2 Adet gündüz dürbünü, 9 el bombası, 40 adet el yapımı mayın.

1 intihar kamyon aracı da Gerillalarımız tarafından imha edilmiştir. Öldürülen çetelerden bazılarının isimleri şunlardır; Dılşad Abdullah Salim, Busam Ziyad Tarık ve Ebu Nedzen'dir.”

KİMLİK BİLGİLERİ

...

HPG ve YBŞ/YJŞ, yaşamını yitiren basın emekçisinin kimlik bilgilerini de kamuoyu ile paylaştı.

Kod Adı: Agır Banê

Adı Soyadı: Amanj Resuli

Doğum Yeri: Banê

Anne - Baba Adı: Şahla - Resul

Şahadet Tarihi ve Yeri: 11 Mart 2016 / Şengal

 

  

...