GÖRÜNTÜLÜ

HSM: Şehit düşen 4 yoldaşımızı saygı ile anıyoruz

HPG Askeri Konsey Üyesi Haki Amed’in de aralarında bulunduğu 4 gerillanın yaşamını yitirdiğini belirten HSM, “Demokratik Özerk Kürdistan’ı zaferle taçlandırana kadar hiçbir engel tanımadan ne yapılması gerekiyorsa yapmayı temel görev biliyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı,  aralık ayında işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik yaptığı bombardımanda 4 gerillanın yaşamını yitirdiğini belirtti. Açıklamada, “Özgür Önderlik ve Demokratik Özerk Kürdistan’ı inşa ve direniş hamlemizde Medya Savunma Alanlarında HPG Askeri Konsey üyemiz Haki Amed yoldaş Kürdistan’ın özgürlüğü uğruna şehit düşen yoldaşlar kervanına katılmıştır. Beraberinde Şıvan, Serhat ve Kahraman yoldaşlar da aynı kervanın yolcuları olarak halkının gönlünde yer edinmiş büyük kahramanlar olmuşlardır” denildi.

‘HAKİ YOLDAŞ HEP ŞEHİTLERE LAYIK OLMAYA ÇALIŞTI’

HSM açıklamasında HPG Askeri Konsey Üyesi Haki Amed’e ilişkin şunları ifade etti:

“Kavgayı, mücadeleyi yaşamı haline getiren Haki Amed yoldaş, büyük yurtseverliğin ve direniş geleneğinin yaşandığı, tarihsel isyanların yapıldığı ve bu mirasa dayanarak 21. yüzyılda da tarihsel misyonunu direnişle yerine getiren Sur gerçeğinin yaşandığı Kürdistan’ın direniş merkezi olan Amed’te doğmuş, yurtsever ve kendi yerel kültürünü koruyan bir arkadaş çevresinde büyümüştür. Okul yıllarını birincilikle tırmanan Haki yoldaş, partiyi tanımaya başlayınca okulu terk etmiş, 1990 yılında parti saflarına katılmıştır. Kıvrak ve gelişkin zekası, iş bitiriciliğiyle, yaşama bağlılığı ve özgüveni yine erkenden eylemlerde yer alarak katettiği gelişimiyle hızla gelişmiş ve parti içinde sorumluluklar almaya başlamıştır. Hem dağ hem de şehir eylemlerinde güçlü bir performans sergilemiş, şehit yoldaşlarının anısına başarılarıyla layık olmaya çalışmıştır.

Haki yoldaş 1992’de şehir faaliyetleri yürütürken yakalanmış, düşman karşısında ser veren ama sır vermeyen PKK geleneğini esas almış, en zulümkar işkenceler karşısında onurlu duruşunu sergilemiştir. Zindanda tutuklu olarak geçirdiği yıllar, partiye ve davaya olan inancının ve kararlılığının bilendiği yıllar olmuş, zindanı bir esaret ve tutsaklık sahası olarak görmemiş, Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin direniş çizgisinin amansız takipçiliğini esas alarak burayı düşmanla savaş mekanına dönüştürmüştür. Haki Amed yoldaş, Apocu militanlığın inisiyatif, yaratıcılık ve cesaret özelliklerini şahsında temsil ederek 1997 yılında bir grup yoldaşıyla beraber İskenderun zindanından kaçmayı ve örgüte ulaşmayı başarmıştır. Özgürlük tutkusu ve dağlara olan özlemi O’nu hızla Amanoslar’da gerillayla buluşturmuştur. Amanos’ta geçirdiği kısa süreli bir gerillacılıktan sonra 1997 yılında Önderlik sahasına geçmiş, Önder Apo’nun denetimindeki kutsal mekanlarda ideolojik, politik ve askeri donanımını sağlamıştır. Önderlik şahsında halkıyla, yoldaşlarıyla, şehit yoldaşlarıyla, büyük insanlık değerleriyle sağladığı büyük buluşmayı kutsal ülke topraklarında bizzat ve fiili olarak savaşarak pekiştirmek isteyen Haki yoldaş, kendi önerisiyle ülkesinin görkemli dağlarına yönünü çevirmiştir.

‘PKK’NİN İDEOLOJİK POLİTİK ÇİZGİSİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDİ”

Zagroslar’dan Rojava Kürdistan'ına kadar pek çok alanda emek harcamış nice genç yoldaşı hazırlamış, onlara öncülük yapmıştır. 1999’da Önder Apo’ya yönelik geliştirilen uluslararası komploya karşı hemen fedai eylem önerisi yapmış, fedai eylem gerçekleştirmek için Ş. Gulan ve Ş. Nemrut arkadaşlarla beraber faşist TC metropollerine gitmiş, fakat 2 Ağustos 1999’da Önder Apo’nun sürece stratejik müdahalesinin gerçekleşmesi üzerine üslenme alanlarına geri çekilmiştir. Ama mücadele performansını düşürmemiş bu süreci büyük bir ciddiyetle güçlü bir hazırlık süreci olarak değerlendirmiş, kendisini ve yoldaşlarını her bakımdan donanımlı hale getirmiştir. Haki yoldaş, fedai gücümüzün genel komutanlığı görevine atanmaya layık görülmüş ve bu görev süresinde irili ufaklı her yerde ve zamanda düşmanı vurmak için sürekli ve hızlı bir temponun içinde olmuştur. Daha sonrasında da partinin verdiği her türlü görevi severek ve başarma tutkusuyla sahiplenmiştir.

Haki Amed yoldaş, mücadelesi boyunca PKK’nin ideolojik-politik çizgisinden asla taviz vermemiş, ilkelere bağlı kalmıştır. Öngörüleriyle birçok defa düşmanın boşluklarını iyi değerlendirmiş, yaratıcı askeri taktiklerle düşmana önemli darbeler vurmuş, savaşta başarılar sağlayan pratiklere öncülük etmiştir. Kendinden emin duruşu, sorumluluk bilinci taşıyan inisiyatifli, cesur ve yaratıcı kişiliği ile her zaman öncülük düzeyinde rol oynamıştır. Yoldaşlık ilişkileri her zaman ilkeli olmuştur. Özellikle de tarihimizin en kapsamlı ihanet şebekesi ve tasfiyeciliğine karşı 2002-2004 yılları arasında sergilediği keskin mücadelesiyle örgütün toparlanmasında rol oynamış, PKK’nin yeniden inşa çalışmalarında tarihsel görevlerini başarmış bir yoldaştır.“

“ŞIVAN YOLDAŞ KARARLI BİR DURUŞA SAHİPTİ’

“Şivan Deniz yoldaş, daha genç yaştayken PKK saflarına katılmıştır” diyen HSM,  “Önder Apo’ya yönelik geliştirilen uluslararası komploya karşı özgürlük saflarına katılarak onurlu bir Kürt gencinin düşmana vermesi gereken cevabı vermiştir. Katıldıktan sonra da öfkesini bilinçli ve uzman bir savaşçılık yaparak düşman yöneltmek istemiş bu temelde en zor olan mücadele alanlarını tercih etmiştir. Yaşı küçük olmasına rağmen çok kısa bir sürede gerilla ile halk değerleri ile ve parti çizgisiyle bütünleşmeyi başarmıştır. Pratikte ve yaşamda örnek duruşuyla yoldaşlarının büyük sevgisini kazanmış göreve gittiği kısa zamanlarda bile özlenen, yeri hemen belli olan bir yoldaş olmuştur. Eğitim gördükçe ve tecrübe kazandıkça daha sıcak savaş alanlarına kendini aday görmüş ve ısrarlı önerileri sonucunda Agitlerin mekanı olan Gabar, Besta, Herekol’a gitmiş cesur, fedakar ve özverili bir katılım sağlamış ağır yaralanmasına rağmen morali ve yaşam sevinciyle hızla iyileşmeyi başarmış doktorları şaşırtmış bir yoldaş olmuştur. Güney alanında da çeşitli yerlerde kalan Şıvan yoldaş, şehit düştüğü tarihe kadar değişik düzeylerde görev yürütüyordu. Kararlı bir duruşa sahip güleç yüzlü ve sevecen özelliklere sahip ve kolektivizmi esas alan bir ekip ruhuna sahipti. Mücadelesi boyunca coşkuyla katıldı, cesaretli, girişken ve koparıcı olmayı temel tarz haline getirdi. Beraber şehit düştüğü Haki Amed yoldaşı çok seven ve ona çok bağlı olan aynı zamanda Heval Haki’nin de çok sevdiği bir arkadaştı” diye belirtti.

‘SERHAT YOLDAŞ YARATICI, CESARETLİ VE İLKELİ BİR GERİLLAYDI’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, diğer iki gerillaya ilişkinde şu hususlara dikkat çekti.

Serhat Garzan yoldaş, Norşin’de mücadele saflarına katılmıştır. Sürekli gerillaya ulaşmayı hedefleyen bir mücadele azmine sahip olmuş bu temelde 1996’da mücadele saflarına katılmaya gelirken, düşman tarafından yakalanmış, tutuklanarak zindana gönderilmiştir ama bu onun dağlara ulaşmasının önünde engel olmamıştır. Zindandan çıktıktan sonra 1999 yılında tekrar Gerilla saflarına yönelirken yeniden yakalanıp zindana atılmış ama yine de gerillaya katılma kararlılığını yitirmemiştir. 2005 yılında zindandan bırakıldığı ilk gün hemen özgürlük saflarına yönünü vermiş ve yoldaşlarına ulaşmayı başarmıştır. 2005’ten şehadet tarihine kadar Garzan Eyaleti ve Güney Eyaletlerinde sorumluluklar yürütmüştür. Üstlendiği birçok özel görevi başarıyla sonuçlandıran bir tarza sahip olup, şehit olduğunda da cephe komutanlığı görevini yürütmekteydi. Demokratik Özerkliğin Öz Savunma çalışmalarında aktif olarak sorumluluklar yürüttüğü sürede şahadete ulaşmıştır. Cesaretli oluşu, görevlere bağlılığı, askeri alanda yaratıcı olması, ilkeli yaşamı en belirgin özellikleridir.

‘KAHRAMAN YOLDAŞ SORUMLULUK BİLİNCİ YÜKSEK BİR GERİLLAYDI’

Kahraman Digor yoldaş, 1994 yılında Digor’da doğdu. 23 Ocak 2015 tarihinde Gerilla saflarına katıldı. Kararlı, özlü, güvenilir ve cesaretli bir duruşa sahip olan Kahraman yoldaş, kısa sürede yoldaşlarla bütünleşmiş, pratik katılımda aktif bir duruşun sahibi olmuştur. Genç ve tecrübesiz olmasına rağmen, ilgili, gelişmeye açık bir arkadaş olmasıyla erkenden yoldaşlarının güvenini kazanmış karargah güvenliği gibi önemli bir görevde yer almıştır. Sorumluluk bilinci ve yoldaşlarına, halkına bağlılığıyla yaşama sevgiyle katılan bir arkadaş olan Kahraman yoldaş kısa bir sürede yoldaşlarının yüreğinde yer edinmeyi başarmıştır. Kısacık bir gerillacılık sürecine sığdırdıklarıyla bütün yoldaşlarına örnek olmuştur.”

‘ŞEHİTLERE VE ÖNDERLİĞİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YİNELİYORUZ’

HSM açıklaması, “Kürdistan’da demokratik özerkliği yaşamsal kılmak ve gerçekleştirmek için öz savunmaya dayalı direniş hamlemizin tüm şehitlerini kahramanlaşan yoldaşlarımız Haki Amed, Şıvan Deniz, Serhat Garzan ve Kahraman Digor şahsında saygıyla anıyor, anıları önünde eğiliyor, uğruna mücadele ettikleri Demokratik Özerk Kürdistan’ı zaferle taçlandırana kadar hiçbir engel tanımadan ne yapılması gerekiyorsa yapmayı temel görev biliyor, halkımıza Kürdistan’ın devrimci değerlerine, şehitlerimize, ve Önderliğimize verdiğimiz sözü büyük bir kararlılıkla yineliyoruz” diye son buldu.

4 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri de şöyle:

Kod Adı: Haki Amed
Adı Soyadı: Vedat Yoldaş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Gozel - Süleyman
Şahadet Tarihi ve Yeri: Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Şivan Deniz
Adı Soyadı: Muhtesim Özdoğan
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Porsor – Mehmet Nuri
Şahadet Tarihi ve Yeri: Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Kahraman Digor
Adı Soyadı: Adem Atis
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Sabiha - Nadir
Şahadet Tarihi ve Yeri: Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Serhat Serhat
Adı Soyadı: Cahit Yüksel
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Perinaz - Zeki
Şahadet Tarihi ve Yeri: Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

...