İdil'de siviller ilçeden çıkarken infaz edildi

İdil'de dün cenazeleri traktörlerle hastaneye götürülen sivillerin, ilçeden çıkarken infaz edildikleri belirtiliyor.

Sıkıyönetimin 21 gündür sürdüğü Şırnak'ın İdil ilçesinde dün hastaneye götürülen 13 sivilin, infaz edildiği ihtimali güçlenirken, cenazeler otopsi için Malatya'ya götürüldü.

Turgut Özal Mahallesi'nden alınan 10 kişinin cenazesi, belediyeye ait traktörle polis tarafından hastaneye götürülmüştü. Traktöre eşlik eden zırhlı araçlarda mehter marşları çalınmıştı.

Dirsekli Köyü ile Kuyulu Köyü arasında devlet güçlerinin saldırısında yaşamını yitiren 3 kişinin cenazesi daha İdil Devlet Hastanesi'ne götürülmüştü.

İlçede bulunan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, cenazelerden 7'sinin dün akşam, 6'sının da sabah saatlerinde Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğünü söyledi.

Encü, katledilen 13 kişi ile ilgili şunları söyledi: "Bazıları sıkıyönetimin uygulandığı mahallelerde, bazıları ise ilçeden çıkarken öldürülmüşler. İdil'in çıkışında görüntüleniyorlar ve köylerin civarında öldürülüyorlar. Hepsi sivil ve İdil'in gençleri. Büyük bir kısmının herhangi bir çatışma yaşanmadan infaz edilmiş olma ihtimali çok yüksek."