'İnanç toplulukları dayanışma kampanyasını sahiplenmeli'

KCD-E İnançlar Komitesi, "Yerine getirmemiz gereken ahlaki ve vicdani sorumluluklarımız vardır" diyerek, Kardeş Aile Kampanyası'na katılım çağrısında bulundu.

KCD-E İnançlar Komitesi, Kardeş Aile Kampanyası'na ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan KCD-E, "Dayanışma kampanyasına tüm onurlu insanları, dindarları, Alevi Kızılbaşları, Reya Heq, Êzidî inanç topluluklarını sahiplenmeye ve sahibi olmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamada, AKP-Saray'ın Kuzey Kürdistan'daki soykırımcı uygulamalarına dikkat çekilerek, "Kürt kentleri TOKİ planıyla ulus devlet çöplüğüne çevrilmek isteniyor" vurgusunda bulunuldu.

'KAMPANYAYA KATILALIM; AKP'NİN TUZAĞINI BOŞA ÇIKARALIM'

"AKP’nin, bu barbar, vahşi, topyekûn askeri işgaline karşı olmak kadar, ekonomik işgale karşı durmak da bizim ibadetimizin arasında sayılır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Darda olanın yanında durmak, onunla lokmasını paylaşan bir topluluğun yanında durmaktır. Bir müminin, bir samimi dindarın ahlaki ve vicdani ilkesidir; 'komşum açken ben tok yaşayamam.' Yerine getirmemiz gereken ahlaki ve vicdani sorumluluklarımız vardır. AKP’nin topyekûn ekonomik, askeri, kültürel soykırım planına karşı, topyekûn inşa diyerek halkların, inançların bulunduğu ve yaşadığı yerden dayanışmaya, ortaklaşmaya, örgütlenmeye çağırıyoruz. Direnişte omuz omuza gelinerek bu oyun ve tuzaklar boşa çıkarılacaktır. Bunun için biat etmeyen tüm inanç topluluklarını Heyva Sor’un başlatmış olduğu Kardeş Aile Kampanyası'na katılmaya çağırıyoruz."