İşte 30 Saray çetesine mezar olan bina

Şırnak’ta dün Saray çetelerinin girdiği sırada patlatılan ve bir kısmı çöken 8 katlı binaya ait iki fotoğrafa ulaşıldı. Halk tarafından çekilen fotoğrafta arka kısmı görülen binadaki tahribat gözle görülüyor.

Özyönetim direnişinin 37 gündür devam ettiği Şırnak’ta bir tarafı çöken ve özel harekatçıların yaşamını yitirdiği 8 katlı binanın arka tarafından çekilen iki fotoğrafa ulaşıldı. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve eski İl Emniyet Müdürlüğü ile polis evinin yakınlarından patlatılan, bir kısmı çöken 8 katlı binanın hemen yakınlarında bulunanlar tarafından çekilen fotoğraflarda, arka tarafında büyük hasar meydana gelen binanın ön tarafının çöktüğü görülüyor.

Yerel kaynaklar binada çok sayıda cenaze ve yaralı çıkarıldığını belirtirken, resmi kaynaklar ise bir astsubay ve bir uzman çavuşun öldüğünü, 4 Saray çetesinin ise yaralandığını iddia etmişti. YPS Genel Koordinasyonu ise bir kısmı çöken binada onlarca Saray çetesinin öldüğünü açıklamıştı.

Öte yandan bu gün sabah saatlerinden itibaren ise çatışmalar İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaştı. Çatışmalarla aynı anda her iki mahalleye yönelikte bombardımanın yoğunlaştığı görüldü.

Bahçelievler Mahallesi'nin çevresinde ise yer yer çatışmalar devam ederken, mahalleye yönelik obüs atışları devam ediyor.

Öğlen saatlerinden itibaren çatışmaların yoğunlaştığı bir başka nokta ise Yeni Mahalle oldu. Vakıfkent Mezarlığı civarına konuşlandırılan zırhlı araçlarla mahalle taranıyor.

Kentte gün boyunca ambulans ve helikopter hareketliliği ise dikkat çekti. 

...