Kars ve Ağrı'da gasp protestoları: Teslim alamazsınız

Kars, Ağrı ve Patnos’ta kayyum gaspları protesto edildi, Kürtlerin teslim alınamayacağı mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü, kayyum gasplarını parti binası önünde yapılan açıklama ile kınadı. HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Anli, halka hizmet eden seçilmişlerin bugün cezaevlerinde rehin tutulduğunu belirterek, gaspların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi. Anli, AKP iktidarının kayyumlarla seçim sisteminin meşruluğunu ortadan kaldırdığına dikkati çekti.

AĞRI
HDP Ağrı İl Örgütü de parti binasında açıklama yaptı. HDP İl Yöneticisi Hakan Mağlay, Kürt halkının iradesini kırmanın hedeflendiğini belirterek, “Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünen Saray vesayetine tarihe bakmayı tavsiye ediyoruz. 12 Eylül Cuntası’na boyun eğmeyen, sayısız faili meçhule, hukuksuzluğa, zorbalığa rağmen 1990’ların karanlık Gladyosunu tarihe gömen Kürt halkı, 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde işaretini verdiği üzere bu tekçi iktidarı da tarihe gömecektir” dedi.
Ağrı Patnos’ta ise HDP İlçe Örgütü, Patnos Belediyesi Eşbaşkanları Emrah Kılıç ve Müşerref Geçer’in katılımı ile ilçe binasında açıklama yaptı. HDP İlçe Yöneticisi Eşref Pehlivan, kayyum rejiminin ranta, israfa, zorbalığa, hukuksuzluğa, çalmaya ve çırpmaya dayandığını söyledi.