GÖRÜNTÜLÜ

Katliamda yaralanan tanık: Canlı bomba yetişkin ve sakallıydı

Antep patlamasından yaralı kurtulan tanık Murat Akdoğan, “Canlı bomba çocuk” diyen Türk devlet yetkililerinin aksine patlamayı yapan canlı bombanın yetişkin olduğunu ifade etti.

Antep’te 20 Ağustos günü Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe mahallesinde DAİŞ çetelerinin Kürt bir aileye ait düğüne gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ilk anda 48 kişi yaşamını yitirirken bu sayı şu ana kadar 55’e yükseldi. 51 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısı ardından Türk devlet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, patlamanın bir çocuk tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Ancak patlamada yaralanan Murat Akdoğan ve patlamada 15 yaşındaki kız kardeşi Mizgin’i kaybeden Ahmet Gürbüz’ün anlatımları Cumhurbaşkanı ve Türk devlet yetkililerini yalanlıyor. Akdoğan ve Gürbüz, Türk devletinin olayı aydınlatmamasına da tepki göstererek, olayın bilinçli bir şekilde kapatılmak istendiğini vurguladı. 

‘CANLI BOMBA 30-35 YAŞLARINDA SAKALLI BİRİYDİ’

Katliamın yaşandığı akşam kına gecesinde bulunduğunu, evlenecek olan kişilerin akrabaları olduğunu söyleyen Akdoğan, patlamanın kınsa gecesinden ayrıldığı anda yaşandığını söyledi. Düğünden henüz yeni çıktığı sırada büyük bir patlama yaşandığını belirten Akdoğan arkasını döndüğünde yerde yatan onlarca insan gördüğünü aktardı. Akdoğan, ardından yaşananları şöyle ifade ediyor: “Hemen olay yerine döndüm, orada korkunç bir manzara vardı, patlamadan önce orada gördüğümüz ve yabancı olan kişinin elektrik direğinin arasına uçtuğunu gördüm, sakallıydı, bedeni parçalanmıştı ama yüzünü gördüm, düğündeki herkes tanıdıktı ve gördüğüm kişi kesinlikle tanıdığımız değildi ve bombayı patlatan kişiydi.”

‘CANLI BOMBA BİZİM DÜĞÜNÜMZDEN ÖNCE BAŞKA DÜĞÜNDE GÖRÜNTÜLENDİ’

Yaşanan katliamda kız kardeş, Mizgin Gürbüz’ü kaybeden babası ve kardeşi yaralanan Ahmet Gürbüz, ise patlama gecesine ilişkin detaylar paylaşarak yetkililerin gereğini yapmasını istedi. Canlı bombanın kendi düğünleri ile aynı saatlerde iki sokak mesafede Vanlı bir aileye ait düğünde görüldüğünü kaydeden Gürbüz, “Canlı bomba yetişkin biri, Vanlıların düğününde görülüyor, orada kamera çekimi yapılırken görüntülere de takılıyor, daha sonra düğün sahipleri tedirgin olarak hemen düğünü bitiriyorlar” dedi. Canlı bombanın görüldüğü düğündeki görüntülerin izlenmesini isteyen Gürbüz, şunları söyledi: “Ancak görüntüleri devlet izlemesin, biz polise devlete güvenmiyoruz, görüntüleri içerisinde bağlı bulunduğumuz yöre derneğimiz ve tarafsız kişiler tarafından izlenmesini istiyoruz.”

‘KATLİAM BİLİNÇLİ OLARAK AYDINLATILMIYOR’ 

AKP hükümetine tepki gösteren Gürbüz, katliamın bilinçli olarak aydınlatılmadığını belirtti. Devlet yetkililerinin kamuoyunu kandırdığını ve gerçekleri gizlediğini işaret eden Gürbüz, bu katliamında Roboski, Ankara, Amed katliamları gibi örtbas edilmek istendiğinin altını çizdi. Sonuna kadar bu katliamın takipçisi olacaklarını vurgulayan Gürbüz, AKP’nin bu katliamı örtbas etmesine izin vermeyeceklerini ekledi.