KCK Çarşema Sor’u kutladı

Çarşema Sor’u kutlayan KCK, “Bu Çarşema Sor bayramı, Êzidî halkımız açısından tarihi yaşamanın bilinciyle daha fazla topraklarına bağlanmasını sağlayacak, topraklarını savunacak ve tüm Êzidî halkımıza Êzidxan’a dön çağrısı olacaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Êzidî halkımızın yaratım bayramı olan Çarşema Sor bayramını kutluyor, bu bayramın Êzidî halkımızın özgür ve demokratik yaşamını sağlamada büyük bir adım olmasını diliyoruz” dedi.

“Çarşema Sor bayramı Êzidî halkımızın yaşam felsefesini, kültürel değerlerini, var oluşunu bugünlere getiren temel değerlerdendir” denilen açıklamada “Çarşema Sor bayramının varlığı ve gücü her zaman Êzidî halkımızı ayakta tutan temel değerlerden olmuştur. Bu açıdan Çarşema Sor bayramını kutlamak aynı zamanda Êzidî halkımızın her türlü saldırı karşısında direncini arttırmak anlamına gelmektedir. Êzidî halkımız bu gerçeğin derin hissiyatı ve bilinciyle koşullar ne olursa olsun Çarşema Sor bayramını kutlamış ve bu temelde her türlü baskılara rağmen bu direnişle varlığını bugünlere getirmiştir. Êzidî halkımız dahil tüm halkımızın Newroz bayramına verdiği anlamın bir benzeri de Çarşema Sor bayramında bulunmaktadır. Bu açıdan tüm Êzidî halkımız Çarşema Sor bayramını en az Newroz bayramı kadar coşkuyla kutlamalıdır. Çarşema Sor bayramını kendi varlığını koruma bayramı olarak gören Êzidî halkımız, her yıl bu bayramını daha da güçlü kutlayarak varlığını güvenceye alacaktır” ifadelerine yer verildi.

KCK açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Halkların öz savunması kadar varlığını koruyan günler ve değerler vardır. İşte Êzidîler için Çarşema Sor böyledir. Êzidî halkımızın varlığını korumanın en büyük gücü, Çarşema Sor’un bugüne kadar taşıdığı değerlerdir. 2014 3 Ağustos’unda karşılaşılan ferman, yani soykırım saldırısı dikkate alındığında, Êzidî halkımızın her zamankinden daha fazla Çarşema Sor’un değerlerine ihtiyacı vardır.

3 Ağustos 2014 Êzidî halkımız için tarihte yaşadığı tüm acıların, saldırıların, gafletin yarattığı tecrübelerin zirvesi olmuştur. 3 Ağustos fermanı, Êzidî halkımızın bilincinde bir sıçrama yaptırmıştır. Êzidîler açısından 3 Ağustos bir dönüm noktasıdır. 3 Ağustos fermanını bilince çıkaran Êzidîler her türlü saldırı karşısında kendini koruyabilir ve varlığını güvenceye alır. Bu açıdan 3 Ağustos fermanı ve bunun ortaya çıkardığı bilinç, tüm Êzidî halkımızın başucu kitabı haline gelmiş bulunmaktadır.

Çarşema Sor bayramı aynı zamanda Êzidî halkımızın bütün tarihinin yaşadığı ve geleceği taşıdığı bir bayramdır. Bu açıdan her Çarşema Sor bayramı Êzidî halkımızın tüm tarihini ve özellikle 2014 3 Ağustos fermanını bilince çıkarıp yaşam gücünü arttırdığı bir bayram olacaktır.

Bu Çarşema Sor bayramı, Êzidî halkımız açısından tarihi yaşamanın bilinciyle daha fazla topraklarına bağlanmasını sağlayacak, topraklarını savunacak ve dünyadaki tüm Êzidî halkımıza Çarşema Soru yaratan değerlerin toprağı olan Êzidxan’a dön çağrısı olacaktır.

Êzidî halkımız Çarşema Sor bayramını kutladığı ve Çarşema Sor’da var olan değerleri her yıl daha da zenginleştirip geleceğe taşıdığı müddetçe varlığını sürdürecek, hiçbir güç Êzidî halkımızın varlığını ortadan kaldıramayacaktır.”