KCK, Herbijî için başsağlığı mesajı yayınladı

Yaşamını yitiren Celal Özkan’ın (Herbijî) için başsağlığı mesajı yayınlayan KCK, “Özlemi olan Kürdistan mutlaka özgürleşecek, Kürt halkı Önder Apo’nun çizgisinde özgür ve demokratik yaşama mutlaka kavuşacaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, uç oğlu Özgürlük Hareketi saflarında şehit düşen değerli yurtsever devrimci Celal Özkan’ın (Herbijî) yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, ailesine ve tüm Kürt halkına başsağlığı diledi. KCK, “O’nun Özgürlük Mücadelesi'ne emekleriyle verdiği katkı, mutlaka halkımızın özgürlüğünde yaşatılacaktır” dedi.

KCK açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı:

“Kürt Özgürlük Hareketi’nin çok değerli bir çalışanı ve kadrosu olarak ömrünün büyük çoğunluğunu bu  mücadeleye hizmet ederek geçirmiştir. Önder Apo’nun değer verdiği ve kendisi de Önder Apo'ya bağlılığıyla son nefesine kadar mücadelenin bir neferi olarak çalışan Herbijî, halkımızın mücadele tarihinde hak ettiği yeri alacaktır. Her zaman üç oğlunun bu mücadele şehidi olmasının onurunu yaşamış, bunun moraliyle mücadelede sonuna kadar tereddütsüz yürümüştür.

Apoculuğun ilk geliştiği yerlerden olan Urfa Suruç’ta üç oğlunu bu mücadeleye vererek yurtseverliğin ne olması gerektiğini de göstermiştir. Bedel verilmeden Özgürlük Mücadelesi'nin kazanılmayacağının en somut sembollerinden olan Herbijî yoldaş, halkımız açısından da örnek bir yurtsever ve baba olarak da Özgürlük Mücadelesi tarihimizin içinde her zaman anılacaktır.

Herbijî’nin ruhu şad olsun, rahat uyusun! Özlemi olan Kürdistan mutlaka özgürleşecek, Kürt halkı Önder Apo’nun çizgisinde özgür ve demokratik yaşama mutlaka kavuşacaktır.”