GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük'te 12'si DAİŞ çetesi 24 kişi yakalandı

Kerkük asayişi, Nisan ayının ilk iki haftasında yaptığı operasyonlara ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Kerkük Genel Asayiş Sorumlusu Simko Mahmud tarafından yapılan açıklamada, "Kerkük asayişi olarak geçtiğimiz iki hafta içerisinde yaptıklarımız operasyonlarda, 12’si DAİŞ çetelerine yardım ettikleri gerekçesi ile aranan kişiler olmak üzere 24 kişiyi yakaladık" denildi.

Tutuklananların işledikleri suçlar hakkında bilgi veren Mahmud, çoğunun Diyala ve Selahaddin vilayetlerine kayıtlı olduklarına değindi. Mahmud, şunları ifade etti: “Nisan ayının ilk iki haftasında yapılan operasyonlar sonucunda 24 kişi yakalandı, güçlerimiz tarafından. Bunlardan 12’sinin DAİŞ çetelerine yardım ettikleri ve bağlantıda oldukları belirlenmiştir. Tutuklananların 8’i uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak suçundan tutuklandı. Yine yakalanan 3 kişi Rehimawa Mahallesi'nde bir ailenin evde olmadığı bir zamanda eve girerek 24.000 Dolar ve belli bir miktar altın çaldıkları tespiti üzerinden tutuklandı. Yakalananlardan bir kişi ise Domiz’den bir çocuğu kaçırdığı için yakalandı. Yakalanan kişiler Kürt, Arap ve Türkmen’dir."

HALKIN ŞİKAYETİ ÜZERİNE SİLAHLANMAYA KARŞI ÖNLEM

Kerkük halkının şikayetleri doğrultusunda bir dizi yeni güvenlik kararı aldıklarını da açıklayan Genel Asayiş Sorumlusu Simko Mahmud, "Kerkük’te maalesef maç günleri veya düğünlerde şehir merkezinde çok sayıda kişi kontrolsüz olarak ferdi silahı ile havaya ateş edip insanları tedirgin ve rahatsız ediyor. Bu konuda bundan sonra şehir merkezinde silah kullanmak suç kapsamına girecek. Havaya ateş ettiği tespit edilen veya yakalanan kişiler hakkında adli makamlarca işlem yapılacaktır” diye konuştu.