Kurucu Meclis, Türk devletinin işgalini kınadı

Kuzey Suriye Demokratik Federalizmi Kurucu Meclisi, Türk işgal güçlerinin Kobanê halkına yönelik saldırılarını ve işgal duvarının örülmesini kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey Suriye Demokratik Federalizmi Kurucu Meclisi, Türk işgal güçlerinin Kobanê halkına dönük saldırılarını ve işgal duvarının örülmesini kınadı.

Türk askerlerinin Rojava sınırını ihlal ederek sivilleri katlettiğini hatırlatan Kuzey Suriye Demokratik Federalizmi Kurucu Meclisi açıklamasında şunları belirtti: “QSD savaşçılarının noktalarını hedef alıyor ve uluslararası yasaları ayaklar altına alıyor. Fakat tüm bu olanlar karşısında uluslararası kamuoyu sessiz kalmaktadır. Türkiye Eyndîwarê’den Efrin’e kadar olan sınır hattında Rojava topraklarına saldırıyor.

Kuzey Suriye Demokratik Federalizmi Kurucu Meclisi olarak, Türk işgal güçlerinin Kobanê halkına dönük saldırılarını ve işgal duvarının örülmesini kınıyoruz. Saldırılarda 2 genç şehit düştü, 9 kişi mermi ile 90 kişi de atılan gaz bombaları ile yaralandı.

Uluslararası kamuoyunun Türkiye ve Baas rejiminin saldırıları karşısındaki sessizliği ahlaki değildir. Saldırılar Osmanlı tarzı işgaldir.

Uluslararası kamuoyu ve koalisyon güçleri saldırılara karşı harekete geçmelidir. Kobanê’de şehit düşen yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”