GÖRÜNTÜLÜ

Lice eylem görüntüleri yayınlandı

HPG ve YJA-Star gerillaları tarafından 24 Ağustos tarihinde Amed’in Lice ilçesinde Türk ordusuna karşı gerçekleştirilen eylemin görüntüleri yayınlandı.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Qılêdar köyü çevresinde konumlanan Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen eylemin görüntüleri Gerilla TV tarafından yayınlandı.

HPG BİM, 25 Ağustos tarihinde eyleme ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

Önder APO üzerinde sürdürlen ağırlaştırılmış tecrid ve halklarımıza yönelik sürdürülen soykırım saldırılarına karşı Gerillalarımız tarafından yapılan eylemler kapsamında;

Şehit Çekdar Mahir Serbest Devrimci hamlesi kapsamında 24 Ağustos günü saat 10.00'da Gerillalarımız tarafından Amed'in Lice ilçesine bağlı Qılêdar köyü çevresinde TC ordusunun tutarak yerleştiği bir tepeye yönelik kapsamlı bir eylem düzenlenmiştir.

İki koldan tepeye giren güçlerimiz orta otomatik ve ferdi silahlar ile yakın mesafeden tüm mevzileri vurmuş 12 mevziden 11 mevzi tümden imha edilmiştir. Birçok mevzi bombalar ile vurulmuş ve Gerillalarımız 17 asker cenazesinin üzerine gitmiştir. Birçok mevzi de yangın çıkarken tüm mevzilerden silahlar alınamamış yine tespit edilen 21 asker de yaralanmıştır.

Gerçekleşen eylem sonucunda askerler üzerinden kaldırılan silahlar şunlardır;

5 adet G-3 silahı,

1 adet BKC silahı,

1 adet Termal ve bir miktar askeri malzeme ele geçirilmiştir.

Eylem sonrası bu alanların genelinde TC ordusu tarafından operasyon başlatılmıştır. Eylem ve sonrasında bir Gerillamız ile bağlantımız kopmuştur.