Mardin’de Newroz programı belli oldu

DBP ve HDP Mardin İl Örgütleri, Mardin Newroz programını kamuoyuna duyurdu. Savur'da startı verilecek Newroz, Kızıltepe'de final yapacak.

DBP ve HDP Mardin İl Örgütleri, DBP Mardin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile bu yılın Newroz programını açıkladı. DBP ve HDP İl Eş Başkanlarının katıldığı basın toplantısında konuşan HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, Mardin'de bu yıl ki Newroz startını Savur ilçesinden vereceklerini söyledi.

Newroz’un her zaman yeni bir yaşamın çağrıcısı olduğunun altını çizen Alkan, “Bizler bu direnişin inancı ile AKP hükümetine en iyi cevabı Newroz alanlarını doldurarak vereceğiz. AKP hükümetinin Kürt halkına yönelik sürdürdüğü kirli politikalarına o alanlarda en iyi cevabı vereceğiz” dedi.

Mardin'de 21 Mart günü Final Newroz'unu Kızıltepe’de kutlayacaklarını dile getiren Alkan, “Özellikle Final Newrozu’nu kutlayacağımız Kızıltepe ilçesinde tüm halklarımızın yapılan inkar ve asimilasyona karşı o alanlarda olmasını ve kirli politikalara cevap vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Alkan, Newroz programını şu şekilde aktardı:

16 Mart 2016 - Savur

18 Mart 2016 - Mardin Ömerli - Yeşilli

19 Mart 2016 - Midyat - Derik

20 Mart 2016 - Dargeçit - Mazıdağı

21 Mart 2016 - Kızıltepe