Mersin’de nöbet eylemine polis saldırdı: 4 gözaltı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi ile Mersin’de yapılan “Özgürlük Nöbeti” eylemine polis gaz bombaları ile saldırarak, Evrensel Gazetesi muhabiri Cemil Uğur'un da aralarında bulunduğu 4 kişiyi, darp ederek gözaltına aldı.

Amed'te de devam eden “Öcalan’a özgürlük nöbeti”nde Antep katliamı lanetlenerek, sesiz eylem gerçekleştirildi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi'nde bulunan Ahmet Kaya Parkı'nda başlatılan "Özgürlük Nöbeti"ne polis saldırdı. Çok sayıda kişinin katıldığı nöbette, "İmralı tecridin adı değil. Barışın adı olsun" pankartı asıldı. Erbaneler eşliğinde söylenen ezgilerle nöbet tutan halkın etrafını zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, kitleye gaz bombaları ile saldırdı. Saldırı sırasında polis, tüm mahalle aralarını gaza boğarken, hedef alarak gaz bombası attığı görüldü. Saldırı esnasında haber takibi yapan Evrensel Gazetesi muhabiri Cemil Uğur ile Halil Polat ve ismi öğrenilemeyen iki kişi daha darp ederek gözaltına alındı. 

Polisin parktaki bekleyişi devam ediyor.

AMED’DE ANTEP KATLİMI PROTESTO EDİLDİ

Amed'te de HDP, KJA, DTK ve DBP tarafından Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için başlatılan “Öcalan’a özgürlük nöbeti” Koşuyolu Parkı'nda devam etti. Çok sayıda kişinin katıldığı nöbette, “Tecride hayır, barışın yolu İmralı’dan geçer” pankartı asıldı.

Eylem Antep katliamı nedeniyle sesiz sürdü.