GÖRÜNTÜLÜ

Mülheim ve Mannheim'da anma etkinlikleri

Almanya'nın Mülheim ve Mannheim kentlerinde, Kürdistan'da yaşamını yitiren gerilla ve direnişçiler anıldı.

Muş'ta 2 Ağustos'ta TC güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren Aysel Kurupınar (Bese Tolhildan), Mülheim'de bir etkinlikle anıldı.

Pazarcık Milyanli köyü nüfusuna kayıtlı Kurupınar için Alevi Kültür Merkezi binasında düzenlenen anmaya, ailesi de katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Şehit Aileleri Kurumu adına yapılan konuşmadan sonra Kurupınar'ın babası ve kardeşleri de söz aldı.

Alevi dedesinin okuduğu gülbangla devam eden anmada Kurupınar'ın yaşamını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 

MANNHEIM

Mannheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasında, Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşamını yitiren Ramazan Balos (Rizgar Nusaybin), Cizre’deki direniş bodrumlarında yaşamını yitiren Agit Bilir (Roni Dilşer) ve Medya Savunma Alanları'nda yaşamını yitiren Şöhret Şen (Yerivan Kıçi) için anma etkinliği düzenlendi. Anmaya, yaşamını yitirenlerin yakınları ve halk katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma, Komaw adına Lokman Aslan'ın konuşmasıyla devam etti. Aslan, "Şehitler bizler için vazgeçilmez, değeri biçilmeyen değerlerdir. Bizler her zaman onların yarım kalan hayallerini tamamlamak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Ramazan Balos'un akrabası Cahit Balos ise etkinlikteki konuşmasında şunları söyledi: "Yeğenim tüm Kürdistan'ın şehididir. Genç yaşta özgürlüğe olan tutkusu, inancı ve cesareti ile sürekli Kürdistan'ın neresinde olursa olsun mücadele için hazır bulunan bir duruşa sahipti. Nusaybin'de görevini tamamladıktan sonra 6 arkadaşı ile birlikte başka bir yerde mücadeleye gitmek üzere iken devletle işbirliği yapan ihanetçiler tarafından haince 6 arkadaşı ile şehit edilmiştir. Ama herkes çok iyi bilmelidir ki, onların yolunda ilerleyeceğiz; onların tek damla kanı yerde kalmayacak ve onların silahı asla boş kalmayacak."

Diğer ailelerin de konuşmalarının ardından anma "Şehîd namirin" sloganlarıyla sonlandırıldı.

...