Muş'ta siyasi soykırım operasyonu: 35 gözaltı

Muş merkez ve ilçelerinde yapılan siyasi soykırım operasyonlarında aralarında Bulanık Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Muş merkez ile Hasköy ve Bulanık ilçelerinde DBP ve HDP üyelerinin evlerine sabah saatlerinde yapılan baskınlarda 35 kişi gözaltına alındı. Bulanık Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar'ın aralarında  bulunduğu 35 kişiden Muş merkez ve Hasköy ilçelerinde gözaltına alınan 7'si Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Bulanık'ta gözaltına alınan 28 kişi ise İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 

Ev baskınlarının ardından Bulanık Belediyesi'ne de baskın yapan polisler, makam odaları ve birimleri didik didik aradı. Polisler belediyeye ait belge, doküman ve hizmet arşivine de el koydu. 

Gözaltına alınan 28 kişinin isimleri şöyle:

Bulanık Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar, Belediye Meclis Üyesi Zafer Sönmez, İl Gene Meclis Üyesi Seyithan Akkaya, HDP İlçe Eşbaşkanı Selvi Kaya, Atik Çetin, Veysi Kaya, Zülfikar Gündüz, Tahir Ağca, Fesih Akdeniz, Muhsin Suna, Orhan Çarıkçı, Muhittin Çetin, Mesna Çetin, Cemil Akdeniz, Beşir Balıkçı, Muharrem Özbent, Celal Koçkar, Adem Doğru, Zahir Yürekli, Yusuf Yürekli, Yaşar Akdeniz, Bedriye Akdeniz, Asime Çetin, Türkan Akdeniz, Hurdan Çarıkçı, Seyithan Kaya, Zeki Kaya ve Serhat Tokyay.